Skip navigation

Helsinki-Vantaan uuden eteläsiiven käyttöönotto lähestyy – Finavia hakee mukaan 200 testimatkustajaa

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
08.06.2017 klo 06:00
Matkustuksen uusi aikakausi on pian käsillä, kun Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi upea eteläsiipi otetaan käyttöön kesällä 2017. Ennen käyttöönottoa Finavia kutsuu 200 vapaaehtoista lentoasemalle testaamaan, että toiminnot sujuvat kuten pitääkin.

Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen ensimmäinen uudisosa, niin sanottu eteläsiipi, on testausta ja viimeistä viilausta vaille valmis matkustajakäyttöön.

Finavia etsii nyt testimatkustajia torstaina 6.7.2017 Helsinki-Vantaalla järjestettävään käyttöönottotestiin. Lentoaseman historian suurimman käyttöönottotestin tarkoituksena on varmistaa, että eteläsiiven terminaalitoiminnot ja -prosessit toimivat kuten pitääkin.

- Testin taustalla on sujuvan ja mukavan matkustuskokemuksen takaaminen. Se on kaiken palvelumme a ja o. Testimatkustajille on luvassa harvinainen tilaisuus päästä näkemään vielä keskeneräisen eteläsiiven tilat ensimmäisten joukossa ja kurkistamaan lentoaseman kulisseihin, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta kertoo.

Testipäivän aikana suurennuslasin alla ovat muun muassa opasteiden toimivuus, matkustajaviihtyvyyteen liittyvät seikat sekä kentän teknologiset ratkaisut.

- Testaamme esimerkiksi, miten hyvin testimatkustajat löytävät lähtöportille ja miten pyörätuolilla pääsee liikkumaan. Varmistamme myös ihan käytännön asioita, eli että esimerkiksi ovet, liukukäytävät ja boarding-prosessit toimivat moitteetta. Testimatkustajilta saatava palaute on arvokasta, jotta voimme huomioida matkustajien toiveet ja tarpeet eteläsiiven viimeistelytöissä, Haapasaari kertoo.

 Matkustuskokemus uudelle tasolle

Finavialla on pitkät perinteet Helsinki-Vantaan kehittämisessä yhteistyössä matkustajien kanssa. Se on maailman ensimmäisiä lentoasemaoperaattoreita, joka ottaa matkustajat mukaan kehitystyöhön näin laajassa mittakaavassa.

- Meille on tärkeää, että matkustajat pääsevät osallistumaan kentän kehittämistyöhön. Tästä viime vuosien esimerkkejä ovat muun muassa maailmalla mainetta niittäneet Quality Hunters- ja TravelLab-hankkeemme. Niiden myötä lentoasemalla järjestettiin muun muassa joogatunteja ja avattiin kirjanvaihtopiste. Käyttöönottotesti on näille hankkeille luonteva jatkumo, Haapasaari kertoo.

Nyt testattavassa eteläsiivessä uusina palveluelementteinä loistavat esimerkiksi lentoaseman ensimmäinen liukutaso sekä kylmä- ja kuumavesiautomaatit.

- Teemme kaikkemme, että terminaalin laajennuksesta huolimatta kilpailuvalttimme – lyhyet välimatkat, helposti saatavilla olevat palvelut ja maailmanluokan palvelutaso – säilyvät. Liukutasot esimerkiksi pitävät huolen siitä, että terminaalissa liikkuminen paikasta toiseen on yhä nopeaa ja vaivatonta. Odotamme innolla, että pääsemme kuulemaan matkustajien kommentit ja palautteet eteläsiivestä, Haapasaari lisää.

Finavian tavoitteena on ottaa eteläsiipi matkustajakäyttöön kesän 2017 aikana.

Haku Finavian testimatkustajaksi on auki 8.-18.6.2017.

Aikajana: Näin Helsinki-Vantaa kehittyy

Kaiken keskiössä asiakaskokemus

Kehitys Matkustus