Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Joakim Dyhr

Julkaistu
01.03.2017 klo 07:00
Barista Jocke Dyhrille kahvin keittäminen ei ole yhdentekevä rutiinitehtävä vaan taiteenlaji, jossa voi aina kehittyä paremmaksi.

- Olin töissä ketjukahvilan tiskin takana, kun kerran aloin rupatella erään asiakkaan kanssa kahvista. Kerroin, että minusta on mielenkiintoista oppia lisää kahvin alkuperästä ja eri lajikkeista, jotta voisin sanoa asiakkaille muutakin kuin ’Varo, se on kuumaa’. Juttuhetken päätteeksi mies kertoi olevansa Johan & Nyströmin Suomen toiminnan vetäjä, ja kehotti minua hakemaan heille töihin. Niin päädyin baristaksi Helsinki-Vantaan Johan & Nyströmiin.

- Minua kiehtoo koko kahvin prosessi pelloilta aina asiakkaan kuppiin asti. Olen jollain tapaa pedantti: haluan ymmärtää ja tehdä kaiken niin hyvin kuin on mahdollista. Olen jopa osallistunut kahvikilpailuihin ja pärjännyt niissä.

- Kahvissa peruselementtejä on kolme: pavut, kuuma vesi ja aika. Silti lajiin voi mennä aina vain syvemmälle ja saada siitä irti yhä enemmän, kun oppii lisää. Saan ammatillista tyydytystä siitä, että minulla on kaikki mahdollinen tieto korvieni välissä: kahvia tehdessä valutan kaiken osaamiseni kuppiin, ja asiakas voi kokea sen sitä kautta.

- Lentokenttäkahvila on ympäristönä erilainen kuin keskustan kivijalkaliike: meillä on paljon kansainvälisiä asiakkaita, ja täällä näkee eri maiden kahvikulttuurien erot.

- Sitten kun olen tarpeeksi rohkea, haluan perustaa oman kahvilan.

Lue tästä, mitä lounge-tilaa vetävän Enni Tuomen päiviin kuuluu

Matkustus Ihmisiä & Ilmailua