Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Kitty Jansson, VIP Service Manager

Julkaistu
26.05.2017 klo 11:00
Kitty Jansson on tehnyt lentokentällä kaikkea – järjestänyt trapetsiesityksen, avustanut poptähtiä ja auttanut Conan O’Brienia kohtaamaan fanejaan.

”VIP-palveluiden päällikkönä vastuullani on, että vieraat saavat korkealaatuista, erottuvaa ja asiantuntevaa palvelua vieraillessaan Helsinki-Vantaalla. Aloitin työt lentoaseman neuvonnassa vuonna 1973 ja etenin siitä esimiestehtäviin. VIP-päällikkönä olen työskennellyt vuodesta 2004 lähtien.

Tyypilliseen työpäivääni kuuluu monien asioiden suunnittelua. Pidän myös jatkuvasti silmällä, minkälaisia asioita tulevaisuudessa tapahtuu. Jos VIP-terminaaliin on merkitty valtiovierailu tai muu varaus, yritän parhaani mukaan ehtiä paikalle varmistamaan, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Suunnittelemme valtiovierailut tarkkaan ja otamme huomioon vieraiden toiveet. Yritämme myös parhaamme mukaan ylittää heidän odotuksensa.

"Urani kohokohtiin kuuluu myös vuonna 2015 presidentti Sauli Niinistöltä tullut kutsu Linnan juhliin."

Vuonna 2006 Suomella oli EU:n neuvoston puheenjohtajuus ja Tampereella järjestettiin suuri kokous. Tapahtuma on jäänyt erityisesti mieleen, sillä osa meistä matkusti Tampereelle ottamaan lentokentälle saapuvia vieraita vastaan. Urani kohokohtiin kuuluu myös vuonna 2015 presidentti Sauli Niinistöltä tullut kutsu Linnan juhliin.

Joskus pääsemme avustamaan julkisuudenhenkilöitä, kuten räppäreitä, joista monilla on erikoisvaatimuksia kentällä. Toiset julkisuudenhenkilöistä, kuten Lady Gaga ja Tina Turner, puolestaan toivovat yksityisyyttä liikkuessaan. Olemme saaneet myös olla vastaanottamassa Dalai Lamaa.

Vuoden 2006 tienoilla presidentti Tarja Halosen ja tv-koomikko Conan O’Brienin ulkonäköjen yhtäläisyys herätti huomiota kansainvälisesti. O’Brienin vieraillessa Suomessa VIP-terminaalille kerääntyi suuri määrä faneja, jotka lauloivat ja heiluttivat kylttejä. VIP-terminaali on kuitenkin korkean väliseinän suojassa, joten annoimme O’Brienille tikkaat, jotta hän pääsi näkemään seinän toiselle puolelle kerääntyneen joukon.

"Annoimme O’Brienille tikkaat, jotta hän pääsi näkemään seinän toiselle puolelle kerääntyneen joukon."

Pyrimme toteuttamaan vieraiden toiveet ja olemme muun muassa muuttaneet VIP-terminaalin italialaiseksi kahvilaksi, japanilaiseksi puutarhaksi ja arabialaiseksi olohuoneeksi. Olemme järjestäneet syntymäpäiväjuhlia ja trapetsiesityksen. Esitystä varten minun oli selvitettävä, että katosta varmasti voi ripustaa trapetsiköyden.”

Lue lisää tarinoita Humans of Helsinki Airport -sarjasta: Mika Rantanen 

Ihmisiä & Ilmailua Matkustus