Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Lentokonesiivooja Pauliina Henriksson

Julkaistu
28.09.2017 klo 06:00
Siivoustiimin vetäjä Pauliina Henriksson kertoo, millaista on putsata lentomatkustajien jälkiä minuuttipelillä.

“Olen tiiminvetäjänä yhdessä Sodexon Helsinki-Vantaan lentokonesiivoustiimeistä. Omassa tiimissäni on kaksi saman ikäistä naista, ja olemme siivonneet koneita kolmisin nyt vuoden ajan. Olemme nopeita työssä ja meillä synkkaa tosi hyvin. Tiimikaverini ovat oikeastaan parhaita ystäviäni.

"Pienimmän kapearunkoisen koneen perussiivoukseen on varattu noin kuusi minuuttia."

Pienimmän kapearunkoisen koneen perussiivoukseen on varattu noin kuusi minuuttia, ja suurten laajarunkojenkin vain 40 minuuttia. Siinä ajassa siivoamme vessat ja keittiön, otamme penkeiltä roskat pois, siistimme istuimen ja vaihdamme niskaliinat sekä laitamme turvavyöt ristiin. Käymme koneen läpi nopeasti, juosten. Hiki siinä kyllä tulee, etenkin kesällä, kun on kuuma. Talvella koneissa on taas voi olla sisälläkin pakkasta, kun ovia pidetään kuormauksen vuoksi auki. Välillä voi olla kädet vähän kohmeessa.

Erityisen siistejä taas ovat Japanista tulevat lentokoneet: niissä ihmiset ovat keränneet omat roskansa nätisti pussiin.

Lentokenttä on hyvä työympäristö: kivojen työkaverien lisäksi parasta on kentän tunnelma. Saa nähdä lentokoneiden sisälle ja pääsee ajamaan pakettiautoa asematasolla, kun lentokoneet nousevat ja laskevat. Unelmani on päästä jonain päivänä terminaaliin töihin, esimerkiksi lähtöselvitykseen.”

Lue lisää lentokonesiivouksesta.

Ihmisiä & Ilmailua