Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Ruoka- ja juomakoordinaattori Matti Pirinen

Julkaistu
03.02.2017 klo 07:00
Matti Pirinen on lentoaseman monipuolinen yleispelaaja.

”Aloitin Helsinki-Vantaalla marraskuussa 2014. Päädyin tänne, kun mietin mitä haluan tehdä isona ja näin ilmoituksen, jossa etsittiin ostajaa HMSHostille. Tätä ennen olin viisi vuotta ravintolayrittäjänä ja sitä ennen ravintolapäällikön hommissa ympäri pääkaupunkiseutua.

Lentokentällä vastaan Suomen ostoista, varastosta ja niiden logistiikasta, ruoasta, sen laadusta sekä valikoimasta ja juomista. Food & Beverage -tiimiin kuuluu lisäkseni keittiöpäällikkö, varastotyöntekijöitä ja huoltomies. Kiirettä on viime aikoina pidellyt, sillä olemme avanneet kahden vuoden aikana 12 uutta yksikköä. On ollut mahtavaa seurata miten paljon toimintamme on kasvanut lyhyessä ajassa.

Helsinki-Vantaa eroaa työympäristönä täysin siitä mihin olin tottunut muualla ravintola-alalla, jossa ravintolat aukeavat lounasaikaan tai illalla. Lentokentällä avaamme ravintolat aamukolmelta. Yksikkömme joko sulkevat yhdeltä yöllä tai ovat avoinna ympäri vuorokauden.

Tässä työssä onnistumiseksi pitää laskea jotain pientä joka päivä. Meillä on nykyisin niin monta yksikköä, että jostain löytyy aina jotain huollettavaa tai kirjattavaa. Onnistumisen tunne tulee siitä, kun saamme huoltomiehen välineineen paikalle, kulkuluvat hommattua ja asiat kuntoon saman päivän aikana.”

Matkustus