Hyppää pääsisältöön

Maksutonta ja mukavaa: 6 ilmaista asiaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Julkaistu
22.08.2017 klo 06:00
Parhaat asiat ennen nousua raikkaasta juomavedestä vapaaseen Wi-Fi:n käyttöön ovat täysin maksuttomia.

Lentokenttien tyyriistä maineesta huolimatta monet asiat ovat ilmaisia Helsinki-Vantaan lentokentällä lähtöselvityksen jälkeenkin. Katso alta listaus matkustajille maksuttomista asioista.

1. Raikas juomavesi

Nesteytys on tärkeää matkustaessa, ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla ei tarvitse sinnitellä janoisena! Kentällä on yhteensä 12 kylmävesihanaa, joista matkustajat voivat täyttää tyhjät vesipullonsa maksutta. Hanat on asennettu kuuteen miesten ja naisten pesutilaan lähellä portteja 12–13, 21, 26, 29 ja 32. 

 

Myös heinäkuussa 2017 avatussa uudessa siivessä (porteille 53–55) on automaatteja, joista saa sekä kylmää että kuumaa vettä.

2. Läpinäkyvät pussit turvatarkastuksessa

Käsimatkatavaroihin pakatut alle 100 millilitran pakkauksissa olevat nesteet ja geelit tulee sijoittaa enintään litran läpinäkyvään, suljettavaan muovipussiin. Näitä pusseja löytyy runsaasti kaikilta turvatarkastusalueilta!

3. Rajoittamaton ja nopea Wi-Fi

Kaikki matkustajat saavat kentällä käyttöönsä ilmaisen Wi-Fi:n. 100 megabitin nopeudella hurraava yhteys on nopea ja helppokäyttöinen, eikä sen käyttöaikaa ole rajattu.

4. Latauspisteet mobiililaitteille

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita USB-latausasemia ja -pistokkeita, joihin matkustajat voivat kytkeä elektroniset laitteensa.

5. Latauspaikka sähköautoille

P5-parkkihallin uudessa lisäsiivessä on 32 latausasemaa sähköautoille. P1-parkkihallin puolelta löytyy lisäksi neljä latauspaikkaa. Sähkön lataaminen sisältyy pysäköintimaksuun.

6. Kainuu Lounge ja kirjanvaihtopiste

Kaipaatko pientä venyttelyhetkeä ennen lentoa? Kainuun maakunnan mukaan nimetty ja sisustettu Kainuu Lounge portilla 31 on vapaasti kaikkien matkustajien käytössä.

Myös kirjanvaihtopiste löytyy Kainuu-tilasta. Matkustajat voivat poimia täältä kirjoja maksutta. Kirjoja voi myös jättää muiden matkustajien luettavaksi.

Lue lisää Helsinki-Vantaan lentoaseman uusista kylteistä.

Matkustus