Hyppää pääsisältöön

Matkatavaratesti käynnistyy: Laukut voi jättää lentoyhtiölle jo hotellilla

Julkaistu
19.09.2017 klo 10:30
Finavia testaa uutta, lentomatkalle lähtöä sujuvoittavaa palvelua yhdessä Finnairin kanssa kahdella paikkakunnalla syys-lokakuussa.

Etäselvityksessä lennolle lähtevät matkustajat voivat selvittää matkatavaransa jo ennen kentälle tuloa etäselvityspisteissä, ja siirtyä sitten kentälle pelkkien käsimatkatavaroiden kera. Testi tehdään Hämeenlinnassa ja Kittilässä.

– Finavialla on hyvää kokemusta matkatavaroiden etäluovutuksesta esimerkiksi risteilymatkanjärjestäjän kanssa, kun heidän matkustajansa saapuvat Helsinki-Vantaan kautta. Nyt käynnistyvät pilotit ovat Finavialle tärkeitä lentomatkustuskokemuksen kehittämiseksi, ja siksi olemme investoineet kokeiluihin sekä aikaa että kalustoa. Haluamme selvittää, onko palvelulla riittävää kysyntää ja miten toimintamallia pitäisi kehittää, kertoo Finavian apulaisjohtaja Heikki Koski

– Haluamme tehdä matkalle lähdöstä entistäkin sujuvampaa ja stressittömämpää. Testeillä selvitämme etäselvityspalvelun toimivuutta ja sen vaikutusta asiakkaan matkustuskokemukseen ja omaan prosessiimme. Meillä on jo pitkään ollut palvelu, jossa aamulennolle voi tuoda matkatavarat jo edellisenä iltana, ja kartoitamme nyt millaista kysyntää etäselvityspisteille voisi olla, sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastaava Timo Rissanen.

Kittilä: Levin Matkailuinfo

Etäselvitystä testataan syyskuussa neljällä yksittäisellä Kittilästä Helsinkiin lähtevällä Finnairin lennolla. Lentojen asiakkaat saavat Finnairilta tekstiviestillä tiedon matkatavaroiden etäselvitysmahdollisuudesta, ja etäselvityspiste on Levin Matkailuinfon tiloissa.

Hämeenlinna: Original Sokos Hotelli Vaakuna

Hämeenlinnassa etäselvitystä testataan 1.-31.10.2017 Original Sokos Hotelli Vaakunassa. Finnairin lentojen asiakkaat voivat lähtöselvittää ruumaan menevät matkatavaransa hotellin aulassa olevalla lähtöselvitysautomaatilla.

Kello 15 jälkeen lähteville lennoille matkatavarat tulee selvittää kello 12 mennessä samana päivänä, ja aamupäivän lennoille matkatavarat tulee tuoda hotellille edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Finnair ja Finavia huolehtivat sitten matkatavarat Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja lennoille.

Matkustajat tulevat lentokentälle puolestaan autolla, junalla tai linja-autolla käsimatkatavaroidensa kanssa. Hämeenlinnan testi koskee Finnairin ja Norran operoimia lentoja, pois lukien Finnairin suorat lennot Yhdysvaltoihin.

Hämeenlinnan testi toteutetaan Suomen kasvukäytävä -verkoston Ketterä ja kestävä liikkuminen -hankkeen rahoituksella.

– Haluamme olla kehittämässä alueellamme helppoa liikkumista ja sujuvia matkaketjuja sekä uudenlaisia liikkumispalveluita, Suomen kasvukäytävä -verkoston vetäjä Anne Horila sanoo.

Nyt käynnistyvien pilottien jälkeen Finavia ja Finnair arvioivat yhdessä niistä saatuja tuloksia ja tekevät päätökset palvelun mahdollisesta jatkosta.

Matkustus