Hyppää pääsisältöön

Muistatko nämä kuuluisien TV-sarjojen lentokenttäkohtaukset?

Julkaistu
04.07.2017 klo 06:00
Lentokentät ovat toimineet näyttämönä lukuisten televisiosarjojen avainkohtauksille.

Lentoasema on paikka, johon liittyy luontaista dramatiikkaa: haikeita eronhetkiä ja tunteikkaita jälleennäkemisiä. Toisaalta kaikille tutut kenttärutiinit toimivat myös hedelmällisenä maaperänä huumorille. Ei siis ihme, että monet elokuvien ja TV-sarjojen käsikirjoittajat ovat valinneet lentokentän tapahtumapaikaksi.

Listasimme seitsemän tunnettua lentokenttäkohtausta TV-sarjoista:

Frendit: Ross tavoittaa Rachelin Newarkin kentältä (2004)

Huippusuositun tilannekomedian kymmenennellä ja viimeisellä kaudella jännitettiin, millaisen päätöksen Rossin ja Rachelin eeppinen rakkaustarina saa. Palaavatko he yhteen vai eivät?

Kauden päätösjaksossa draama huipentuu Newarkin lentokentälle, josta Rossin onnistuu tavoittaa Rachel lähtöportilta juuri ennen Pariisin-lentoa. Ross tunnustaa ikuisen rakkautensa ja pyytää Rachelia jäämään New Yorkiin. Ja vaikka lentokentällä mies saakin yllättäen pakit, jakso päättyy fanien onneksi lopulliseen yhteenpaluuseen.

Seinfeld: Lentokenttä-jakso JFK:lla ja LaGuardialla (1992)

Myös toisessa New Yorkiin sijoittuvassa klassikkokomediassa, Seinfeldissä, liikutaan kokonainen jakso lentoasemaympäristössä. Neljännen kauden The Airport -niminen jakso repii huumoria muun muassa lentokoneen matkustusluokkien eroista: kun Jerry saa ykkösluokan lipun ja käyttää lennon huippumallille flirttailuun, Elaine joutuu turistiluokassa ongelmiin töykeiden rivikansalaisten parissa. Myös George ja Kramer seikkailevat koko jakson ympäri New Yorkin JFK- ja LaGuardia-lentoasemia. Jakson lopussa toinen päätyy lentämään tuntemattomaan kohteeseen, toinen taas pakenee turvamiehiä laukkujen sekaan matkatavarahihnalle.

How I met your mother: Marssiorkesterin kanssa rakasta vastaan (2009)

Jenkkisarjan pääpari Lily ja Marshall päättävät jättää romanttiset matkaperinteet taakseen: Lily ei tuo matkamuistoa poikaystävälleen, eikä Marshallin tarvitse tulla vastaanottamaan Lilyä kentälle. Lopulta molemmat kuitenkin rikkovat lupauksensa, ja Marshall yllättää Lilyn saapumalla lentoasemalle kokonaisen marssiorkesterin kera.

Louie: Louie ongelmissa turvatarkastuksessa (2010) 

Stand up -koomikko Louie C. K.:n käsikirjoittamassa, ohjaamassa ja tähdittämässä tummanpuhuvassa komediassa on useampiakin lentokentälle sijoittuvia kohtauksia.

Esimerkiksi ensimmäisen kauden viides jakso sijoittuu lähes kokonaan kentälle ja kuvaa hillityn humoristisesti reaktioita, joita lentomatkustamiseen liittyvät säännöt, ongelmat ja epämukavuudet herättävät päähenkilö Louie’ssa ja kanssamatkustajissa. Turvatarkastuksessa Louie esimerkiksi joutuu selittelemään henkilökunnalle, miksi käsimatkatavaroista löytyy kokomääräykset ylittävä liukuvoideputeli.

Atlanta: Lentokenttäkonsulenttina Hartsfield-Jacksonilla (2016)

Donald Gloverin Golden Globella palkitun surrealistisen komedian avausjaksossa päähenkilö Earn nähdään töissä tyrkyttämässä luottokorttidiilejä Atlantan Hartsfield-Jackson-lentokentällä. Earn ja hänen mieskollegansa vaikuttavat epäonnistuvan surkeasti uusasiakashankinnassa samalla kun vanhempi naiskollega tekee pokaa vaivatta. Lopulta nihkeä rahatilanne ajaa Earnin heittäytymään räppäävän serkkunsa Paper Boin manageriksi.

Moderni perhe: Mitch ja Cameron sekoilevat LAX:lla (2017)

Modernin perheen viimeisimmällä kaudella Mitchellin ja Cameronin lento peruuntuu viime hetkellä, ja lentoa varten unilääkkeitä napannut parivaljakko joutuu selvittämään tiensä uudelle lähtöportille sekavassa tilassa. Onneksi kenttähenkilökunta pelastaa pöpperöisen pariskunnan.

Myös Helsinki-Vantaa on inspiroinut sarjoja, elokuvia ja musiikkia.

Ihmisiä & Ilmailua