Hyppää pääsisältöön

SRV mukaan toteuttamaan Helsinki-Vantaan terminaali 2:n uudistustöitä

Julkaistu
27.06.2017 klo 11:34
SRV on valittu mukaan Helsinki-Vantaan terminaali 2:n edusta-alueen muutostöiden allianssihankkeeseen. Suunnittelutyö kattaa lähtöselvitys- ja tuloaulojen sekä maaliikenteen uudelleenjärjestelyitä. Suunnitelmien toteutuminen on ehdollinen Finavian investointipäätöksille.

- On todella hienoa päästä mukaan allianssiin kehittämään ja rakentamaan Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Lentoaseman läpi kulkee päivittäin noin 45 000 matkustajaa, ja toiminnan pitää jatkua häiriöttömänä rakennustöistä huolimatta. Tällainen rakentaminen on juuri SRV:n ydinosaamista ja olemme näyttäneet osaamisemme alueella jo aiemmin lentokentän juna-aseman, P5-pysäköintilaitoksen laajennuksen sekä kunnossapitokeskuksen rakentamisessa, kertoo SRV:n Suomen liiketoiminnan johtaja Juha Toimela.

Terminaali 2:n edusta-alueen muutostöiden tavoitteena on luoda nykyisen terminaalin eteen täysin uudenlainen lentomatkustajia palveleva alue, joka avautuisi keväällä 2020. Samalla vanha kakkosterminaali peruskorjattaisiin vuoden 2022 loppuun mennessä.

- Helsinki-Vantaa on vuosien saatossa rakentunut pala palalta. Visionamme on koota nämä lentomatkustajille entistä toimivammaksi ja näyttävämmäksi kokonaisuudeksi terminaalin ovelta aina lentokoneen istuimelle asti. Samalla lentoasemalle saataisiin runsaasti lisää matkustajatilaa ja palvelutarjontaa voitaisiin kehittää entistä monipuolisemmaksi, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finavia Oyj:sta.

Jos suunnitelma toteutuu, terminaaliin rakennetaan arkkitehtonisesti näyttävä uudisosa lähtöselvitystä, turvatarkastusta, matkatavaroiden luovutusta ja matkustajien vastaanottamista varten. Uudisosan sisäänkäyntiä täydentäisi vaikuttava puinen katto ja terminaalin edessä sijaitsisi avara aukio.

Terminaali 2:n nykyisistä lähtö- ja tuloauloista tulisi täydellisen muodonmuutoksen jälkeen porttialue.

Myös junaliikenteelle voitaisiin rakentaa uusi sisäänkäynti suoraan terminaaliin. Uudisrakennuksen ja remontoitavan alan laajuus on toteutuessaan enimmillään 70 000 brm2, josta laajennuksen osuus on noin 30 000 brm2. SRV on valmistautunut käynnistämään varsinaiset rakennustyöt syksyllä 2018.  

Hankkeen kehitysvaihe ja myöhemmin mahdollinen toteutusvaihe on tarkoitus viedä läpi Suomessa yleistyneellä allianssimallilla. Hankkeen kokonaisarvo selviää kehitysvaiheen aikana. Allianssimallissa hankkeen suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan yhdessä ja riskit ja hyödyt jaetaan allianssin toimijoiden kesken.

Tämän kokonaisuuden Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennustöiden allianssiin kuuluvat SRV, Finavia sekä suunnitteluryhmään kuuluvat Arkkitehtitoimisto ALA Oy, Arkkitehtitoimisto HKP Oy ja Ramboll Finland Oy.

Katso upeat kuvat  Helsinki-Vantaan uudesta sisäänkäynnistä

Lue lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta

Lähde: SRV:n tiedote 27.6.2017

Kehitys