Hyppää pääsisältöön

Valokuvanäyttely ”Minun Suomeni” avautui Kuopion lentoasemalla

Julkaistu
20.03.2017 klo 10:12
Minun Suomeni -valokuvanäyttely Kuopion lentoasemalla ilmentää historiaa ja ajan kulumista osana Suomen juhlavuotta.

Teokset ilahduttavat matkustajia terminaalin ala-aulassa.

Teosten aihe on ”Minun Suomeni” ja näyttely on osa Suomi 100 Vuotta -valtakunnallista tapahtumaketjua. Juhlavuoden kunniaksi näyttelyn teoksissa näkyy Suomen historia ja ajan kuluminen.

Näyttely koostuu 12 teoksesta, jotka on kuvannut Keski-Pohjanmaan kansanopiston VAP16 -ryhmän opiskelijat. Minun Suomeni – Suomi 100 vuotta -valokuvanäyttely on ryhmän yhteinen päättötyö.

Taiteilijat ovat valinneet näyttelyn teeman yhdessä ja kuviin on haettu pientä, piristävää ”twistiä” jonka toivotaan kuvista löytyvän.

Lentoasemat ovat valikoituneet näyttelytilaksi, koska ryhmän ideana on ollut tuoda kuvat ihmisten luo. Näyttely siirtyi Kuopioon Oulun lentoasemalta. Sitä aiemmin näyttely on ollut Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla.

VAP16 eli Valokuvauksen perusteet 2016 -ryhmä on opiskellut valokuvauksen perusteita Jari Eklundin ja Samppa Toivosen johdolla Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä viimeisen vuoden ajan. Koulutuksen järjestäjä on Kpedu.

VAP16 opiskelijat: Heli Aro, John Hagnäs, Niina Heikkinen, Satu Kangas-Viljamäki, Malla Kullas, Sampsa Köykkä, Anne Lampela, Elina Leskinen, Mikko Lento, Merja Nurmi, Riia Onjukka ja Noora Perätalo.

Matkustus