Hyppää pääsisältöön

Viisi asiaa, jotka voit kokea vain Helsinki-Vantaalla

Julkaistu
09.02.2017 klo 07:00
Vaikka olisit kokenut lentomatkustaja, et ehkä tiedä kaikkia näitä seikkoja Helsinki-Vantaasta. Lue lista läpi ja käy tutustumassa kohteisiin ennen seuraavaa lentoa!

1. 48-vuotias parketti

Matkustajat ovat tallanneet terminaali 2:n parkettia jo vuodesta 1969 alkaen. Nesteen suunnittelema parketti on jäänyt monille mieleen tilkkutäkkiä muistuttavasta kuviostaan ja se on valmistettu erikoismateriaalista. Vanhaa parkettia uusitaan koko ajan, ja vuodesta 1997 alkaen se on kutistunut 12 500 neliömetristä 5 100 neliöön.

2. Junkers A50 Junior

Junkers A50 Junior -kone on osa suomalaisen ilmailun historiaa ja se on kiinnitetty terminaali 2:n kattoon lähtöselvitysalueella. Väinö Bremer hankki koneen 1930-luvun alussa ja lensi ”Junnullaan” maapallon ympäri.

3. Lintujen viserrystä

Kentän wc-tiloissa voi kuulla suomalaisten metsälintujen kuten punarinnan, rastaiden ja pajulinnun laulua. Äänimaisema rentouttaa kiireisen kentän vilinässä.

4. Tapio Café

Metsän jumalalta nimensä saanut kahvila tarjoilee suomalaisuutta kaikille aisteille puisista pöydistä aina poronlihapulliin asti.

5. GoSleep-unimunat

Välilasku Helsinki-Vantaalla mahdollistaa myös unimunassa nukkumisen ensimmäisenä Euroopassa. Suomessa kehitetty unimuna tarjoaa paikan säilyttää käsimatkatavaroita ja torkahtaa edulliseen hintaan. Terminaali 2, portti 31.

 

Junkers-koneeseen voit tutustua lähemmin tästä

Matkustus