Hyppää pääsisältöön

Vuosisadan lentonäytös lähestyy – vapaaehtoisena näet suurtapahtuman kulissien taakse

Julkaistu
22.05.2017 klo 10:10
Kaivopuiston lentonäytökseen haetaan vapaaehtoisia. Finavia on toinen lentonäytöksen pääyhteistyökumppaneista.

Kaivopuiston lentonäytös järjestetään Helsingissä perjantaina 9. kesäkuuta. Suomi100-juhlavuoden viralliseen ohjelmaan kuuluva lentonäytös on yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista.

Suomen Ilmailumuseon järjestämässä tapahtumassa esiintyy poikkeuksellisen hienoa kalustoa, jota on harvoin nähtävillä. Näytöksessä lentävät muun muassa Midnight Hawks- ja Red Arrows -taitolentoryhmät, Ilmavoimien Hornet-hävittäjät ja Finnairin A350-kone.

Aivan Helsingin keskustan tuntumassa järjestettävä lentonäytös on myös sijainniltaan ainutlaatuinen. Viimeisin suurempi lentonäytös Kaivopuistossa järjestettiin vuonna 1955.

Keskeinen sijainti takaa sen, että näytöstä voi seurata Kaivopuiston ohella myös keskustan rannoilta aina Kauppatorilta Hernesaareen. Lentonäytös on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma.

Vapaaehtoiset varmistavat tapahtuman onnistumisen

Lentonäytöksen taustalla ovat tärkeässä roolissa järjestäjien ohella vapaaehtoiset. Tapahtumaan etsitään vielä vapaaehtoisia näytöspäiväksi tai muutamaksi päiväksi ennen ja jälkeen sen.

Tekijöitä haetaan erilaisiin tehtäviin aina järjestysmiehestä liikenteenohjaajaan ja roudarista vip-emäntään/-isäntään. Vapaaehtoisia tarvitaan Kaivopuiston maa-alueelle, lähisaariin, partioveneisiin sekä lentonäytöksen lentotukikohtiin Helsinki-Vantaalle ja Helsinki-Malmin lentoasemalle.

Vapaaehtoisille tarjotaan työajan ruoat ja kahvitukset sekä perhelippu Ilmailumuseoon.

- Tehtävissä pääsee näkemään lentonäytöksen järjestelyjä aivan uudesta näkökulmasta ja olemaan osa itse tapahtumaa, lentonäytöksen vapaaehtoisia koordinoiva Milla Kuosmanen kertoo.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua tästä linkistä.

Finavia toinen näytöksen pääyhteistyökumppaneista

Lentonäytöksen pääyhteistyökumppanina Finavia tarjoaa näytöksen lentokoneille pysäköinnin ja muut tarvittavat palvelut Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Koneet nousevat näytöslennoilleen Helsinki-Vantaalta normaalin liikenteen seassa.

Finavia on läsnä myös itse tapahtumassa esittelypisteellään, jolla voi tehdä virtuaalisen aikamatkan Helsinki-Vantaan lentoaseman tulevaisuuteen.

Lue lisää lentonäytöksestä tapahtuman sivuilta

Matkustus Ihmisiä & Ilmailua