Ohita navigaatio

Etsitkö äkkilähtöä? Lue vaihtoehdot parhaan lennon löytämiseen eri tilanteissa

Artikkeli julkaistu
30.10.2018 klo 17:00
Future_airplane
Matkustus
Lennon varaaminen nopealla aikataululla hoituu kätevimmin netissä, mutta hakukoneissa on eroja. Listasimme parhaat palvelut eri tilanteisiin.

Äkkilähtö on hyvä tapa ottaa etäisyyttä pimenevään syksyyn. Valinnanvaraa on eniten, jos voit joustaa päivistä tai matkakohteesta.

Listasimme parhaat nettipalvelut erilaisiin tarpeisiin:

1. Jos voit lentää minne tahansa tiettynä ajankohtana, kunhan hinta on kohdillaan

Onko matka tärkeämpi kuin määränpää? Esimerkiksi Google Flights, Momondo ja Kiwi.com -palveluissa pääset tarkastelemaan karttapohjan avulla kaikkia mahdollisia reittejä hintoineen.

Syöttämällä lähtöpaikan sekä matkustuspäivämäärät tai päivämäärävälin, jossa haluat matkustaa, näet edullisimman hinnan kuhunkin kohteeseen. Palvelut linkittävät sinut varaussivustoille, joista voit ostaa lentolipun. Kartan katselu antaa inspiraatiota kaikkien mahdollisuuksien kartoittamiseen.

2. Jos sinulla on matkakohde selvillä, mutta haussa paras lentovaihtoehto

Halvimman hinnan löytämiseen esimerkiksi Momondo ja Skyscanner ovat hyviä vaihtoehtoja. Palvelut listaavat useiden lentoyhtiöiden ja varaussivustojen hintoja, joita voit suodattaa kätevästi esimerkiksi lentoaikojen ja vaihtolentojen määrän mukaan.

Jos olet joustava matkapäivien suhteen, voit helposti tarkastella tarjouksia muuttamalla lähtö- ja tulopäivää suuntaan tai toiseen. Edullisin hinta tarkoittaa toki usein vaihtoyhteyttä tai lähtöä aamuvarhaisella.

3. Yhden klikin taktiikka: matkatoimistojen äkkilähdöt ja lentodiilit

Jos haluat päästä helpolla, matkatoimistojen äkkilähtöpaketeista voi saada samalla kertaa lentojen lisäksi myös majoituksen, ateriat ja jopa aktiviteetit kohteessa. Eri matkatoimistojen kohteita listaa Suomessa esimerkiksi Rantapallo ja Napsu. Halpoja lentoja ja äkkilähtöpaketteja voit löytää myös Lentodiilit-sivustolta.

Äkkilähtöjä listaavilta sivuilta löytyy myös pelkkiä lentoja, jolloin majoitus ja muut palvelut täytyy varata erikseen. Useimmiten äkkilähdöt ovat viikon tai kahden pituisia reissuja rantalomakohteisiin, mutta tarjolla on myös lyhyempiä kaupunkilomia.

4. Kun hotellilla on väliä

Mitä jos houkutteleva hotelli olisikin lähtölaukaus koko matkan suunnitteluun? Hotellinvaraussivustot, kuten Booking.com, listaavat parhaita hotellitarjouksia. Samassa yhteydessä voit varata myös lennot.

Jos matkustat normaalin lomasesongin ulkopuolella, hotellitarjoukset voivat olla huomattavia. Helsinki-Vantaalta lähtee esimerkiksi uudet talvireitit Portugalin Lissaboniin ja Turkin Alanyaan, joissa lämpö jatkuu pitkälle syksyyn, vaikka turistien määrä väheneekin.

5. Lentojärjestelmien hintavirheitä etsivät sivustot paljastavat huipputarjouksia

Lentolippujen hinnan koostuminen on monivaiheinen prosessi. Joskus hinnanmuodostuksessa sattuu inhimillisistä tai teknisistä syistä johtuvia virheitä. Esimerkiksi Secret Flying -sivusto etsii näitä virheitä ja ohjaa matkanvaraussivustolle, josta voit ostaa lennon harvinaisen edullisella hinnalla.

Useimmiten nämä lennot ovat vasta hamassa tulevaisuudessa, joten akuuttiin matkakuumeeseen sivustosta ei välttämättä ole apua. Ole myös tarkkana varausta tehdessäsi – virheellinen hinta saattaa olla jo korjattu!

Lähteet: Google Flights, Kiwi, Momondo, Skyscanner, Secret Flying

Talveksi lisää lentoja Lissaboniin ja Alanyaan