Hyppää pääsisältöön

Näin presidenttien vierailu vaikuttaa 15.7.-17.7.

Julkaistu
03.07.2018 klo 14:53
Lähtevä lentokone Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Yhdysvaltain presidentti Trump ja Venäjän presidentti Putin tapaavat Suomessa maanantaina 16.7. Vierailu näkyy Helsinki-Vantaan lentoasemalla korkean tason turvallisuus- ja erityisjärjestelyinä. Vierailun aikana muu lentoliikenne kuitenkin järjestetään mahdollisimman häiriöttömästi.

Lentoasemalla ja sen ympäristössä järjestelyjä tehdään useamman tahon yhteistyönä. Järjestelyillä varmistetaan, että molempien maiden delegaatioiden toiveet lentoaseman puolesta täytetään ja samalla muu lentoliikenne voi toimia normaalisti.

Tapaamisella tulee olemaan laaja kansainvälinen huomio. Finavian tavoitteena on, että lentoasema palvelee vierailua ensiluokkaisesti ja vahvistaa omalta osaltaan myönteistä Suomi-kuvaa. 

Presidenttien vierailun aikana lentokoneiden katselu- ja valokuvausmahdollisuuksia joudutaan rajoittamaan. Lue tarkemmin rajoituksista täältä. 

Sisärajatarkastukset palautetaan Suomeen Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen ajaksi. Lue asiasta tarkemmin Rajavartiolaitoksen tiedotteesta

Ilmailua ja dronejen lennättämistä rajoitetaan 15.7.-17.7. Lue tarkemmat tiedot Trafin tiedotteesta.

HSL:n mukaan vierailulla voi olla yllättäviäkin vaikutuksia joukkoliikenteeseen. Kehotamme siis varaamaan ylimääräistä aikaa julkisilla lentoasemalle liikkumiseen. Lue lisää HSL:n tiedotteesta

Tätä tiedotetta päivitetään järjestelyiden tarkentuessa.

Ulkoministeriön tiedote: Tiedotusvälineiden akkreditoituminen tapaamiseen

Matkustus