Ohita navigaatio

Kittilän lentoasemalla juhlittiin laajennusosan avajaisia

Artikkeli julkaistu
22.11.2018 klo 14:44
Kittilän lentoasemalla juhlittiin laajennusosan avajaisia
Ihmisiä & Ilmailua
Lumisella Kittilän lentoasemalla juhlittiin avajaisia, kun 1 500 neliön suuruinen terminaalin laajennusosa otettiin matkustajien käyttöön torstaina 22. marraskuuta. Ensimmäisenä päivänä uudesta laajennusosasta lähti matkustajia kohti Helsinkiä Finnairin ja Norwegianin lennoilla.

Lapin lentoasemilla on käynnissä 55 miljoonan euron investointiohjelma vastaamaan kasvaviin matkustajamääriin. Ensimmäisenä Finavian investointiohjelmasta valmistuvat Kittilän lentoaseman laajennukset. Luvassa on ennätysvilkas joulusesonki Lapin lentoasemilla, ja laajennusosa pääsee heti kovaan käyttöön, kun Kittilässä rikotaan kirkkaasti 200 lennon raja.

- On hienoa ottaa uusi terminaalilaajennus käyttöön vilkkaan joulun kynnyksellä. Tänään olemme ohjanneet Helsingin-lentojen matkustajat uuden laajennusosan kautta, ja tulevana viikonloppuna terminaalia käytetään Lontoon-, Manchesterin- ja Bristolin-lentojen lähtöaulana, kertoo Kittilän lentoaseman päällikkö Kimmo Liukkonen Finaviasta.

Kittilän lentoasemalla juhlittiin laajennusosan avajaisia

Finavia on panostanut viihtyisyyteen Kittilän lentoasemalla, ja skandinaavisessa sisustuksessa on hyödynnetty luonnonmateriaaleja ja Lapin maisemia. Puupenkit ja takkatulen äärelle asetellut keinutuolit odottavat matkailijoita lentoasemalla.

Lapland Hotelsin operoima kahvila-ravintola tarjoaa niin lappilaisia herkkuja kuin kansainvälisiä makujakin. Lapsiperheiden keidas on nykyaikainen leikkipaikka, jossa voi odotella lentoa kaikessa rauhassa interaktiivisia pelejä pelaten.

Kittilän lentoasemalla juhlittiin laajennusosan avajaisia

- Rakennustyöt aloitettiin toukokuussa ja vain kuusi kuukautta myöhemmin saamme toivottaa matkustajat tervetulleiksi uuteen terminaaliin, Liukkonen kertoo innoissaan.

Parin kuukauden kuluttua avataan terminaalilaajennuksen toinen osa, ja lentoasemalle otetaan käyttöön 500 neliömetrin verran lisää tilaa. Alueelle avataan reilunkokoinen passintarkastus saapuville matkustajille.

Kittilän lentoasemalla juhlittiin laajennusosan avajaisia

Lapin investointiohjelmien rakennustyöt jatkuvat myös Rovaniemellä ja Ivalossa. Rovaniemen terminaalilaajennus valmistuu ensi vuonna, ja sen myötä terminaalin pinta-ala kasvaa 75 prosenttia. Ivalossa on valmistunut uusi rullaustie ja kolme uutta koneiden seisontapaikkaa. Ivaloon valmistuu lisätilaa matkatavaroiden luovutukseen talveksi 2019.

Kittilän lentoaseman laajennus lyhyesti

Investointi 20 miljoonaa euroa

Matkustajatilat + 2 000 m2 (+ 20 %)

Seisontapaikat + 6 kpl (yhteensä 12 kpl)

Rullaustiet + 2 kpl (lyhyt G ja pitkä T, yhteispituus 1400 m)

Palvelut kahvila-ravintola, lasten leikkipaikka, passintarkastus

Kittilän lentoasemalla juhlittiin laajennusosan avajaisia