Hyppää pääsisältöön

Lufthansa 50 vuotta Helsinki-Vantaalla

Julkaistu
06.04.2018 klo 15:11
Lufthansa 50 years at Helsinki Airport
Lufthansan ensimmäinen lento Suomeen saapui Frankfurtista Hampurin kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalle 6.4.1968. Finavia ja Lufthansa juhlistivat merkkipaalua yhdessä matkustajien kanssa päivälleen 50 vuotta ensilennosta.

”Lufthansa on yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä ja kuuluu Euroopan lentoyhtiöiden ikoneihin. Helsinki-Vantaalta Lufthansan lennoilla matkustajaa vuosittain jo 650 000 matkaajaa. Lufthansa on meille hyvin mieluisa kumppani, joten odotamme innolla seuraavia vuosikymmeniä”, kertoo johtaja Petri Vuori Finavialta.

Lufthansan 50 vuotistaipaleen juhlat

Vuonna 1968 lentoyhtiöllä oli 65 lentokonetta, joilla se kyyditsi hieman alle viittä miljoonaa matkustajaa vuodessa 84 kohteeseen. Helsinki-Vantaalle ensimatka taittui upouudella Boeing 737-100:lla.

Vuonna 2018 Lufthansan 728 koneella lentää 130 miljoonaa matkustajaa 343 kohteeseen, joista neljä sijaitsee Suomessa. Helsinki-Vantaalta Lufthansalla voi matkustaa Frankfurtiin ja Muncheniin. Yhtiö lentää Suomessa myös Kittilään, Ivaloon ja Kuusamoon.

“Olemme Euroopan ainoa viiden tähden lentoyhtiö. Suomi on meille hyvin tärkeä markkina, ja haluankin kiittää kaikkia kumppaneitamme, kuten Finaviaa, että olette jatkuvasti tukeneet meitä, ja asiakkaitamme, jotka ovat olleet meille lojaaleja ja luottaneet meihin. Tätä on hieno juhlistaa!, sanoo Lufthansan Suomen ja Baltian myyntijohtaja Christopher Zimmer.

Lufthansa 50

 

Ihmisiä & Ilmailua