Ohita navigaatio

Uudet suorat reitit Turusta Lontooseen, Krakovaan ja Kaunasiin – Wizz Air laajentaa reittiverkostoaan

Artikkeli julkaistu
17.12.2018 klo 11:24
Lentokone
Matkustus
Wizz Air avaa suoran reitin Turusta Lontoon Lutonin lentoasemalle. Reitti avataan 2. heinäkuuta 2019. Marraskuussa Wizz Air avasi reitin Liettuan Kaunasiin ja yhtiö on ilmoittanut aloittavansa lennot myös Puolan Krakovaan.

Kyseessä on ensimmäinen suora reitti Turusta Lontooseen, ja se lennetään tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Lento operoidaan Airbusin 320-200 -kalustolla.

- Tämä on hieno uutinen! Kulunut vuosi on ollut loistava Turulle. Meillä on ollut hyviä reittiavauksia Wizz Airin kanssa ja olemme iloisia päästessämme syventämään yhteistyötämme. Suora reitti Lontooseen laajentaa Turun verkostoa huomattavasti ja palvelee sekä liike-elämän, että vapaa-ajan matkustajia, sanoo Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

- Olemme innoissamme julkaistessamme tänään jo neljännen halpalentoyhteyden Turusta. Uskomme, että turkulaiset asiakkaamme ovat odottaneet tätä reittiä yhteen maailman suosituimmista kaupungeista. Lontoo on globaali liike-elämän, turismin ja innovaatioiden keskus, jonne halpalentomme tarjoavat edullisen ja sujuvan yhteyden. Kiitämme Turun lentoasemaa antoisasta yhteistyöstä, sanoo Wizz Airin viestintäjohtaja Tamara Vallois.

Reitti on hyvin merkittävä Turulle matkailun näkökulmasta. Lontoon ja muidenkin uusien avausten uskotaan lisäävän matkailua Turkuun ja Turusta. Turun lentoasema tarjoaa sujuvan kokonaismatkaketjun ja mielenkiintoisia kohteita kilpailukykyiseen hintaan.

-Tämä on fantastinen uutinen Turulle, ja olemme tästä todella iloisia. Turku on lounaisen Suomen kasvun veturi ja suora reitti Lontoon ja Turun välillä palvelee koko alueen elinkeinoelämän tarpeita. Se kiinnostaa ja hyödyntää varmasti sekä jo täällä olevia yrityksiä että uutta kasvua Turusta ja alueelta hakevia, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Wizz Air avasi uuden reitin Liettuan Kaunasiin 9. marraskuuta. Reittiä operoidaan maanantaisin ja perjantaisin.

Toukokuussa 2019 Wizz Air avaa reitin Puolan Krakovaan. Reittiä operoidaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Reitti avataan 1. toukokuuta ja liput ovat nyt myynnissä.