Ohita navigaatio

Uusi teknologia vähentää Norwegianin CO2-päästöjä 16 000 tonnilla vuodessa

Artikkeli julkaistu
27.10.2018 klo 10:00
Norwegian at Helsinki Airport
Vastuullisuus
Norwegian on toteuttanut yhdessä AVTECH Sweden AB:n kanssa testihankkeen, jossa on käytetty kehittyneitä säätietoja polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi. Tulokset osoittavat, että polttoaineenkulutus väheni 22 kiloa lentoa kohti. Se vastaa vuositasolla 16 000 tonnin vähennystä CO2-päästöissä tai vastaavasti 5 000 tonnia alempaa polttoaineen kulutusta Norwegianin lennoilla vuosittain. Tiedot käyvät ilmi hankkeen osarahoittajan, Ruotsin energiaviraston, julkaisemasta hankkeen loppuraportista.

AVTECHin Aventus NowCast™- ja Aventus Air™ -sääpalvelut mahdollistavat sen, että Norwegianin lentäjät voivat käyttää erityisiä tuuli- ja lämpötilatietoja, joiden avulla he voivat vähentää polttoaineenkulutusta ja siten myös päästöjä. Palvelun avulla lentäjät pääsevät käyttämään kehittyneitä säätietoja, jotka tuodaan lentokoneen järjestelmään ja lentäjät voivat optimoida lentoreitin siten, että polttoaineen kulutus ja päästöt vähenevät.

– Teemme aktiivisesti töitä ilmailun päästöjen vähentämiseksi. Meillä on yksi maailman nuorimmista ja ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista maailmassa, joka on auttanut meitä vähentämään päästöjä yli 30 prosenttia vuodesta 2008 lähtien. Tavoitteemme on jatkaa matkustajakohtaisten päästöjen vähentämistä polttoainetehokkailla lentokoneilla ja innovatiivisen teknologian avulla. Hanke AVTECHin kanssa osoitti, että polttoaineen kulutusta voidaan vähentää entisestään käyttämällä kehittyneitä säätietoja. Odotamme innolla mahdollisuutta pysyvään yhteistyöhön, josta on hyötyä sekä ympäristölle että Norwegianin kustannuksille, sanoo Norwegianin lentotoimintojen johtaja Tomas Hesthammer.

Tietoja Ruotsin energiaviraston raportista

Ruotsin energiavirasto, joka toimi myös hankkeen osarahoittajana, on julkaissut AVTECin johtaman hankeen loppuraportin. Raportissa on analysoitu kaikkiaan noin 29 000 lennon tiedot marras-joulukuussa 2017. Tulokset osoittavat mittausjaksolla noin 640 tonnin säästön lentopolttoaineen käytössä Norwegianin lennoilla. Tämä vastaa noin 16 000 tonnin vuosittaista CO2-vähennystä, mikä on 5 000 tonnin vuosittainen vähennys polttoaineen kulutuksessa Norwegianin lennoilla.

Norwegian tekee aktiivista työtä päästöjen vähentämiseksi

Norwegian työskentelee aktiivisesti vähentääkseen lentojen ympäristövaikutuksia. Polttoaineen kulutuksen vähentäminen on ratkaisevaa päästöjen vähentämiseksi. Ennen kuin biopolttoaineet tulevat kaupalliseen käyttöön ja laajaan tuotantoon, uudet lentokoneet ovat tärkein yksittäinen asia, jonka lentoyhtiö voi tehdä päästöjen vähentämiseksi. Norwegianilla on yksi nuorimmista ja nykyaikaisimmista lentolaivastoista maailmassa ja yhtiö on vähentänyt päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Tämän vuoden syyskuussa arvostettu ympäristöinstituutti ICCT (International Council on Clean Transportation) nimesi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi transatlanttiseksi lentoyhtiöksi maailmassa

Lähde: Norwegianin tiedote