Skip navigation

Air Serbian uutta reittiavausta juhlittiin Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
01.06.2019 klo 16:39
Air Serbia lentokone saamassa vesisuihkutervehdyksen.
Helsinki-Vantaalta pääsee nyt suoralla lennolla Belgradiin kolmena päivänä viikossa. Lentoyhtiö Air Serbia yhdistää Suomen ja Serbian pääkaupungit ensimmäisellä ympärivuotisella suoralla lentoreitillä.

 Kesäkuun ensimmäisenä lauantaiaamuna Helsinki-Vantaan saapuvien lentojen näyttötauluilla komeili uusi lentotunnus: JU420. Belgradin Nikola Teslan lentoasemalta saapuva Airbus 319 toi mukanaan kutsuvieraita, jotka pääsivät reittiavauksen kunniaksi tutustumaan Helsinkiin ja Helsinki-Vantaan lentoasemaan.

Uutta yhteyttä operoi lentoyhtiö Air Serbia, jonka koneet taittavat Belgradin ja Helsinki-Vantaan välisen matkan kahdessa tunnissa 35 minuutissa.

kolme Air Serbian virkailijaa pitävät käsissään Serbian lippua reittiavajaisissa.

– Reitti on ensimmäinen ympärivuotinen suora yhteys Helsingin ja Belgradin välillä. Belgradista suomalaisille matkustajille ovat kätevästi tarjolla myös Air Serbian jatkoyhteydet keskeisiin kohteisiin Kaakkois-Euroopassa ja Välimeren alueella, sanoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Lentoja Helsingistä Belgradiin on kolmena päivänä viikossa: maanantaisin ja lauantaisin klo 10.55, torstaisin klo 21.20.

Helsingistä lähtevien lentojen aikataulu on suunniteltu niin, että Belgradista voi sujuvasti vaihtaa jatkolennolle muun muassa Tiranaan, Sofiaan, Dubrovnikiin, Splitiin, Larnacaan, Ateenaan, Thessalonikiin, Beirutiin, Skopjeen, Podgoricaan, Tivatiin, Bukarestiin ja Krasnodariin.

Air Serbia lentokone.

Helsinki lähemmäs kaakkoista Eurooppaa

Yksi ensilennon kutsuvieraista oli serbialainen laulaja Marija Šerifović, joka nousi kansainväliseen kuuluisuuteen voitettuaan Helsingissä vuonna 2007 järjestetyn Eurovision laulukilpailun kappaleellaan Molitva. Šerifović esiintyi Helsingin Narinkkatorilla.

Olemme Air Serbialla iloisia yhdistäessämme Serbian pääkaupungin ja Helsingin, joka on ensimmäinen kohteemme Suomeen. Olen varma, että kolmella viikoittaisella vuorolla lisäämme Suomen, Pohjolan ja yhtälailla kaakkoista Euroopan saavutettavuutta. Samalla voimme omalta osaltamme vaikuttaa liiketoimintamahdollisuuksien ja turismin kehittämiseen. Serbialaisilla on hyviä muistoja Helsingistä Euroviisuvoiton takia. Olemme iloisia voidessamme muistella myös tätä menestystä serbialaisella musiikilla tänään, Air Serbian toimitusjohtaja Duncan Naysmith sanoo.

Nauhanleikkuu Air Serbian reittiavajaisissa.

 Ennen paluulentoa vieraat osallistuivat perinteiseen reitinavausseremoniaan, johon kuului puheita, punaisen nauhan leikkaus ja kakkukahvit.

– Olemme iloisia, että jälleen yksi uusi lentoyhtiö aloittaa Helsinki-Vantaalla, ja saamme uuden merkittävän suoran yhteyden eurooppalaisten pääkaupunkien välille, Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoi tilaisuudessa.

Kaksi Air Serbia juhlakakkua ja lautasliinoja sivussa.
Matkustus