Ohita navigaatio

Finavia palkittiin vastuullisuustyöstä Finnish Travel Galassa

Artikkeli julkaistu
08.10.2019 klo 10:54
Palkinnon vastaanotto Finnish Travel Galassa
Vastuullisuus Yritys
Suomen matkatoimistoalan liiton järjestämässä Finnish Travel Galassa palkittiin ansioituneita ja suosituimpia matkailuyrityksiä, -toimijoita ja kohteita. Finavian työ vastuullisena matkailutoimijana on noteerattu.

Lokakuun 4. päivänä järjestetty gaala kokosi yhteen lähes 400 kotimaista ja kansainvälistä matkailuammattilaista. Suomen liikematkayhdistyksen (FBTA) myöntämän tunnustuksen Vuoden liikematkateosta sai Finavia ja Finavian vastuullisuustyö.

Perusteluina tunnustukselle FBTA mainitsi: "Liikematkustajat ovat Finavialle tärkeä kohderyhmä, ja yritys panostaa usein matkustavien asiakkaidensa palveluihin. Finavian vastuullisuustyössä otetaan huomioon niin ympäristö, turvallisuus, työntekijöiden hyvinvointi kuin taloudellinenkin kannattavuus. Ympäristövastuun osalta hiilineutraalius saavutettiin määrätietoisella työllä jo aiottua aiemmin. Finavia on tärkeä yhteistyökumppani useille eri toimijoille niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin."

-Tämä on meille hieno tunnustus yhteiskunnallisesti merkittävästä työstämme kestävän kehityksen edistämisessä. Kaikki lentoasemamme ovat nyt hiilineutraaleja ja edistämme myös lentoasemilla toimivien kumppaneidemme ponnisteluja kestävän matkailun puolesta, sanoo Finavian puolesta tunnustuksen vastaanottanut johtaja Petri Vuori.

Palkintokategorioiden voittajat valikoituivat suurelta yleisöltä saatuihin määrällisiin mainintoihin sekä gaalan palkintoraadin laadullisiin arvioihin pohjautuvan pisteytyksen perusteella.

Finnish Travel Galan tavoitteena on tuoda esiin matkailutoimialan merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa niin työllistäjänä ja talouden buustaajana kuin elämysten tuottajana ja työkseen matkustavien arjen helpottajana. Matkailuteollisuus on 2,6 prosentin suoralla bkt-osuudella merkittävä toimiala Suomessa.

Lisää tietoa Finnish Travel Galasta, kaikista short list -ehdokkaista sekä palkintoraadista www.finnishtravelgala.fi.

Kuvassa vasemmalta: Petri Vuori, Suomen liikematkayhdistyksen Sari Viljamaa ja Jaana Arvo sekä Mikko Komi Finavian reittikehityksestä