Skip navigation

Finnair avaa uuden ja suuremman loungen Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
23.12.2019 klo 10:41
Sininen sohvaryhmä Finnairin uudessa loungessa. Kuva: Finnair
Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen puolelle on avautunut perjantaina 20. joulukuuta uusi Finnairin Business lounge. Finnair Plus Platina- ja Lumo- asiakkaille tarkoitettu Platinum Wing Lounge avattiin non-Schengen-alueelle kesällä 2019.

Uuden loungetilan estetiikka perustuu pohjoisiin, puhtaisiin linjoihin, luonnonmateriaaleihin ja tekstuuriin, joka tekee yleisilmeestä aiempaa lämpimämmän ja ihmisläheisemmän. Huonekaluvalikoimasta löytyy sekä moderneja että klassisia aikaa kestäviä vaihtoehtoja arvostetuilta pohjoismaisilta brändeiltä, kuten Eero Aarnion pallotuolit sisääntuloalueella. 

− Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat kasvaneet, ja uudet loungetilat tarjoavat nyt enemmän tilaa ja yhteensä yli 200 asiakaspaikkaa lisää,” sanoo Karim Al-Soufi, joka johtaa Finnairin asiakaskokemusta lentokentillä.  

− Käytimme suunnitteluprosessin aikana aikaa siihen, että ymmärrämme kuinka asiakkaamme käyttävät loungetilojamme ja mitä he tarvitsevat. Tämä ohjasi tilojen ja palvelujen suunnittelua,” kertoo Finnairin asiakaskokemuksen tuotemuotoilusta vastaava johtaja David Kondo

Tasokas ruoka- ja juomatarjoilu sekä rentoutumismahdollisuudet lisäävät viihtyvyyttä

Loungen aterioista vastaa Fazer, jonka keittiömestarin työskentelyä pääsee seuraamaan ruokailutilan vieressä olevasta avokeittiöstä. Vaihtuva menu koostuu kolmesta pääruoasta, kuudesta salaatista ja laajasta jälkiruokavalikoimasta. Lämpimissä ruoissa on tarjolla niin liha-, kala- kuin kasvisvaihtoehdotkin. 

Täyden palvelun baari palvelee asiakkaita ruuhka-aikoina, ja tarjolla on entistä tasokkaampi juomavalikoima. Juomapisteitä löytyy eri paikoista ympäri loungea ja kahvialueelta voi helposti napata juotavaa mukaan myös kiireessä. 

Nojatuoleja ja oleskelualue Finnairin loungessa

Kuvat: Finnair

Uusi lounge on jaettu erilaisiin pienempiin tiloihin asiakkaiden tarpeiden ja tekemisen mukaan. Mitä pidemmälle loungeen kulkee, sitä hiljaisemmaksi ja rauhallisemmaksi tila muuttuu. Tarjolla on erilaisia istumapaikkoja isommista ryhmätiloista yksittäisiin istuimiin. Perheille suunnatusta tilasta löytyy pelejä ja tekemistä myös lapsiasiakkaille. 

Lähes jokaiselta istuinpaikalta löytyy pistorasia. Tarjolla on myös äänieristettyjä puhelinkoppeja sekä printteri. Suihkua kaipaaville löytyy viisi uudistettua, tabletilla varattavaa peseytymistilaa, joissa on L:a Bruketin pesutuotteet. 

Loungeen pääsy ja aukiolo 

Business Loungeen ovat tervetulleita businessluokan matkustajat sekä Finnair Plus Gold - ja oneworld Sapphire -jäsenet silloin, kun lento lähtee non-Schengen alueelta ja on oneworld-allianssin operoima ja markkinoima. Kaikki muut asiakkaat voivat myös ostaa pääsyn loungeen ruuhka-aikojen ulkopuolella joko etukäteen tai loungen vastaanotosta. Loungessa on yhteensä 600 asiakaspaikkaa. 

Lounge on avoinna joka päivä klo 05.30−24.00. 

Lähde: Finnair

Matkustus