Skip navigation

Helsinki-New York reitin 50-vuotisjuhlaa vietettiin glitterin säihkeessä ja katutanssin pyörteissä

Artikkeli julkaistu
16.05.2019 klo 09:03
Keltaisesta taksista nouseva purseri puhaltaa lentosuukkoa.
On tullut kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Finnair aloitti lennot Helsingistä New Yorkiin. Helsinki-Vantaan Aukiolla vietettiin suuren juhlavuoden kunniaksi keskiviikkona 15.5. New York-henkinen tapahtuma.

New Yorkin katujen urbaani tunnelma oli selkeästi aistittavissa juhlapaikaksi muuntautuneella terminaali 2:n Aukiolla. Paikalle oli tuotu muun muassa keltainen taksi, jonka sisällä pystyi virtuaalisesti ajelemaan New Yorkissa. Tapahtumassa riitti totta kai myös musiikkia ja tanssiesityksiä, kun eri DJ:t ja katutanssijat laittoivat parastaan peliin.

Jokainen pystyi hiomaan omia koripallotaitojaan, ottamaan itsestään karikatyyripiirroksen tai pyytämään vaikkapa glitter-tatuoinnin käteensä.   

Hymyilevä DJ.

 

Artisti piirtää karikatyyrin asiakkaasta.

 Tapahtumassa karikatyyripiirtäjä löysi juhlijoiden kasvoista erilaisia piirteitä. 

Atlantin ylitys Amerikkaan kesällä 1969 oli Finnairille suuri hetki, johon haluttiin panostaa erityisen laadukkailla tuotteilla ja palvelulla.

Paavo Nurmeksi ja Jean Sibeliukseksi nimetyt DC-8-lentokoneet oli varusteltu viimeisimmällä teknologialla ja henkilökunnan asujen ja ruokailuvälineiden suunnitteluun oli käytetty suomalaisia huippunimiä. Ruoan tuli myös olla huippuluokkaa, joten tarjolla oli muun muassa runsaat määrät kaviaaria ja baari ensimmäisen luokan matkustajille. 

Matkustamohenkilökunnan lisäksi palkattiin niin sanottuja Finn Hostesseja, jotka kertoivat Suomesta ulkomaalaisille ja antoivat yksilöllistä palvelua matkustajille. Asuissa näkyi ajan hengen mukaisesti avaruusteema. Asukokonaisuudet kruunattiin lopulta hopeisilla minkkihatuilla!

Lue lisää suomalaisen lentämisen historiasta 60-luvulla

Kaksi veryttelyasuun pukeutunutta katutanssijaa tanssimassa taksin edessä.

 

Nainen laulaa ja mies soittaa kitaraa New York teemaisessa tapahtumassa.

 

Lapsi leikkimässä.

 

Matkustus