Skip navigation

Helsinki-Vantaalla parkkimaksu hoituu puhelimella ilman sovellusta – Näin maksat mobiilissa

Artikkeli julkaistu
20.03.2019 klo 09:00
Parking online payment
Mobiilimaksaminen on kätevä vaihtoehto, ja tällä opastuksella otat sen kerralla haltuun.

Lipuke ja maksuautomaatti – useimmat hoitavat pysäköinnin maksamisen lentoasemilla perinteiseen tapaan. Sisäänajopuomilta saatu lipuke otetaan matkalle mukaan ja maksetaan tullessa keltaisilla maksuautomaateilla tai palvelupisteellä käteisellä tai kortilla. Yleensä kaava toimii, mutta siinä on myös sudenkuoppansa: lipuke voi hävitä, maksuautomaattia ei löydy tai maksaminen muistuu mieleen vasta ulosajopuomilla.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on viime vuoden lopusta lähtien voinut maksaa pysäköinnin myös payparking.finavia.fi-sivuston kautta puhelimella tai muulla älylaitteella. Erillistä sovellusta tai rekisteröitymistä ei tarvita. Sivuston simppeleitä ohjeita seuraamalla maksaminen käy muutamalla näpäyksellä:

  1. Skannaa kameralla pysäköintilipussa oleva viivakoodi

  1. Maksa luottokortilla, verkkopankissa tai mobiilimaksulla

  1. Lataa kuitti tai lähetä se sähköpostiisi

Mobiilimaksaminen on nopeaa ja kätevää, sillä aikaa ei kulu maksuautomaatilla tai sen etsimiseen. Maksun voi suorittaa vaikka auton luo kävellessä. Se, että kuitin saa suoraan puhelimeen tai sähköpostiin, helpottaa työmatkojen selvittämistä esimerkiksi työnantajalle.

Rekisterikilven tunnistuksen ansiosta ulosajo sujuu automaattisesti, ilman pysähdystä puomilla.

– Pysäköintilipuke kannattaa silti säilyttää, oli maksutapa mikä tahansa. Kilven likaisuus tai lumisuus voi joskus estää tunnistamisen, ja silloin lipuke tulee syöttää puomilaitteeseen. Toki aina jos lipuke häviää, pysäköintitiedot saadaan selvitettyä asiakaspalvelupisteellä, Helsinki-Vantaan maaliikenteen vastaava palveluesimies Niko Ropa sanoo.

Helsinki-Vantaan pysäköintipalvelu (+358 20 708 3200) on auki kellon ympäri joka päivä, ja neuvoja ja apua tarjotaan kaikenlaisiin pulmiin.

– Tulemme tarvittaessa paikan päälle auttamaan, jos maksamisessa on häikkää tai vaikkapa rengas on tyhjentynyt. Pakkaskeleillä on paljon tapauksia, joissa auton ovet ovat jäätyneet kiinni. Niitä on sitten sulateltu kuumalla vedellä täytetyllä muovipussilla. Kaikki niksit ovat käytössä, Ropa kertoo.

Varaa pysäköinti lentoasemalta ennakkoon.

Matkustus