Ohita navigaatio

Humans of Helsinki Airport: Richie’s Gourmet Hot Dogs -ravintoloitsija Sandro Riccio

Artikkeli julkaistu
26.12.2019 klo 09:00
Sandro_HelsinkiVantaa
Ihmisiä & Ilmailua
Sandro Riccio kyllästyi lapsena isänsä pizzaan ja pastaan ja livahti nakkikioskille syömään. Nyt miehen Richie’s Gourmet Hot Dogs -ravintola tarjoilee herkullisia hodareita Helsinki-Vantaalla jo kahdessa toimipisteessä.

Sain kipinän omaan hot dog -bisnekseen jo 12-vuotiaana. Asuin lapsena Kööpenhaminassa, jossa isälläni oli italialainen ravintola. Söimme pizzaa ja pastaa aamusta iltaan. Aloin vähitellen kyllästyä siihen ja livahdin viereiselle nakkikioskille ruokailemaan. Ajattelin, että jonain päivänä haluan oman kioskin, jossa myyn parhaita mahdollisia hot dogeja.

Minulla oli monta vuotta hodarivaunu Vantaan Motonetin edustalla. Eräänä talvisena aamuna, kun loin lunta vaunun ympäriltä, tuumin että nyt olisi aika päästä sisätiloihin myymään. Uskoin vahvasti tuotteideni makuun ja laatuun. Horisontissa siinsi Helsinki-Vantaan lentoasema, joten päätin soittaa Finavialle. Vähän myöhemmin aukesi tarjouskilpailu, jonka onnekseni voitin. Nyt Richie’s Gourmet Hot Dogs on toiminut lentoasemalla jo kahdeksan vuoden ajan.

– Vuosien varrella henkilöstö on kasvanut noin kahteenkymmeneen. Olen halunnut palkata ihmisiä eri taustoilla, ja palvelemme asiakkaita suomen ja englannin lisäksi muun muassa kiinaksi, espanjaksi ja puolaksi. Laajensimme kesäkuussa terminaali 2:n puolelle, joten pyöritämme nyt kahta toimipistettä.

Lentoasema on työympäristönä aivan mahtava. Se on turvallinen, toimiva ja aktiivinen, ja ihmiset ovat täällä ystävällisiä. Meillä on kaikilla yhteinen tavoite: palvella matkustajia mahdollisimman hyvin ja sujuvasti, turvallisuus edellä. Suomesta pitää jäädä hyvä kuva. Me olemme tavallaan lähettiläitä – monelle ensikosketus maahan ja sen ihmisiin, vaihtomatkustajille vieläpä yksi harvoista kontakteista.

En mielestäni käy töissä. Elän vain elämääni ja nautin siitä. Kun asiakkaat kiittävät, pöydät kiiltävät ja tiimini on onnellinen, tiedän tehneeni työni hyvin. Kohtaamiset asiakkaiden kanssa ilahduttavat joka kerta. Eräskin paljon matkustava eläkeläinen käy meillä aina syömässä ja juttusilla ennen ja jälkeen reissun. Viimeksi hän toi terveisiä Mosambikista.

Uudessa toimipisteessämme parasta on näkymä asematasolle, lentokoneissa vain on sitä jotain. Välillä miettii, että minne tuokin kone on lähdössä.

Herkullisia makkaroita ja rapeita nachoja – suositun hot dog -ravintolan Richiesin herkkuja saa nyt myös lähtöportilta