Ohita navigaatio

Humans of Lapland Airports: ravintolavastaava Taija Nilivaara

Artikkeli julkaistu
17.05.2019 klo 09:00
Taija Nilivaara
Ihmisiä & Ilmailua Matkustus
Kittilän kasvatti Taija Nilivaara vastaa kolmen kahvilan pyörittämisestä Kittilän juuri laajennetulla lentoasemalla.

”Olen kotoisin Kittilästä, joten olen nähnyt läheltä matkailun ja lentoaseman kasvun. Aloitin työni ravintolavastaavana vuonna 2002.

Pyöritämme Kittilän lentoasemalla kolmea Lapland Hotelsin kahvilaa. Ne sijaitsevat sisääntuloaulassa, lähtöalueella ja uusin non-Schengen-alueen laajennuksessa, joka otettiin käyttöön juuri ennen viime vuoden vilkasta joulusesonkia. Kahviloiden yhteydessä on myös myymälät, joista saa mukaansa pohjoisen tuliaisia ja matkamuistoja.

Lapissa sesonki on kuumimmillaan joulukuussa, jolloin kiire jatkuu tasaisena maanantaista sunnuntaihin. Takavuosina meno hiljeni selvästi joulun jälkeen, mutta nyt väkeä riittää tasaisesti huhtikuulle asti. Viikonloput ovat vilkkainta aikaa.

Lentoaseman tilojen laajennus on ollut erittäin hyvä ja odotettu juttu. Euroopasta tulevat lennot ovat lisääntyneet, ja vuosi vuodelta tuntuu, että toiminta sen kun vilkastuu kaikin puolin.

Sunnuntaiaamuisin kylänraitti on vielä hiljainen, mutta kun saapuu lentoasemalle töihin, päällä on jo täysi kuhina. Moni paikallinen, täällä aloittava työntekijä hämmästyy siitä mittakaavasta, jolla mekin toimimme. Täällä Kittilässä käy myös yksityiskoneita, joille teemme cateringiä.

Kahviloissa asiakkaamme voivat maistella niin lappilaisia herkkuja kuin kansainvälisiä makujakin. Tarjolla on paljon oman talon tuotteita. Menu on hioutunut vuosien varrella asiakaskunnan toiveita vastaamaan, mutta seuraamme toki myös trendejä. Uusina juttuina toimme ramen-keitot ja wokit lämpimien ruokien listalle. Myös kasvisruokien tarjontaa on lisätty kysynnän kasvaessa.

Vuodenajasta riippuen meillä on työntekijöitä enimmillään parikymmentä, ja kausityöntekijöiden rekrytointi alkaa jo kesällä. Monet palaavat mielellään seuraavaksikin talveksi takaisin.

Vaikka kiirettä piisaa suuren osan vuotta, tykkään kovasti työn vaihtelevuudesta ja siitä, että täällä näkee ihmisiä ympäri maailmaa. Paikallisena tästä matkailun menestyksestä osaa olla erityisen ylpeä!”

Kittilän lentoaseman laajennus tuo sujuvuutta ja elämyksiä.

Lue lisää Finavian investoinneista Lapin matkailuun.