Hyppää pääsisältöön

Keliennuste: Helsinki-Vantaalla ollaan valmiina tiistain sankkaan lumisateeseen

Julkaistu
07.01.2019 klo 16:04
Tiistaiksi 8. tammikuuta on ennustettu sankkaa lumisadetta. Erityisesti aamulennoilla lähteviä matkustajia pyydetään huomioimaan sään mahdolliset vaikutukset lentoliikenteeseen.

Sääennusteen mukaan tuulet ovat suotuisia, joten tämän hetkisen arvion mukaan lumisateella ei pitäisi olla isoja vaikutuksia lentoliikenteeseen.

– Finavian kunnossapito on täysvalmiudessa ja valmiina pitämään kiitotiet puhtaana lumesta. Uskomme, että lentoliikenne saadaan sujumaan melko hyvin lumisateesta huolimatta, sanoo apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finaviasta.

Jos tiistaina kuitenkin esiintyy jäätävää sumua, joudutaan lentokoneiden moottoreita sulattamaan lentojen välillä. Se hidastaisi lentoliikennettä merkittävästi. Tällöin ruuhkaa on myös lentokoneiden jäänpoistotoiminnassa, sillä jäänpoistot joudutaan tekemään kaksivaiheisena.

– Talvisin erityisesti nollakelit, jolloin sulamista ja jäätymistä tapahtuu vuorotellen, haastavat sekä lentoyhtiöt että lentokentän toimijat. Suomessa talviosaaminen on hyvällä mallilla, vakuuttaa Noronen-Juhola.

Kun muualla joudutaan kenttä sulkemaan ja lennot peruuttamaan jopa useiksi päiviksi, Suomessa lentoliikenne saadaan pyörimään myös ääriolosuhteissa. Viiveitä tietysti syntyy, jotta turvallinen lentäminen voidaan varmistaa. Pahoittelemme mahdollisia matkustajille aiheutuvia häriöitä.

Lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

Lue, miten sää vaikuttaa lentoliikenteeseen

Näin kiitotiet pidetään kesäkelissä myös talvella

Jäänpoisto turvaa lennot talvisin

Matkustus