Ohita navigaatio

Lappiin voi nyt lentää suoraan Istanbulista – Turkish Airlinesin uutta reittiä juhlittiin Rovaniemellä

Artikkeli julkaistu
05.12.2019 klo 16:06
TURKISHAIRLINE_1
Suora lentoyhteys Rovaniemen ja Istanbulin välillä tuo Lapin talven elämykset yhä useamman kansainvälisen matkailijan saavutettavaksi. Uusi reitti yhdistää Rovaniemen osaksi Turkish Airlinesin reittiverkostoa, joka kattaa yhteensä 122 maata ja yli 300 matkakohdetta.

Turkish Airlines lentää reittiä Rovaniemelle talvikaudella 2019–2020 kolme kertaa viikossa: tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Lennot saapuvat Rovaniemelle 13.30 ja lähtevät takaisin kohti Istanbulia klo 16.55. Boeing 737-800 -kone taittaa matkan Bosporinsalmen ja Napapiirin välillä noin neljässä ja puolessa tunnissa.

TURKISHAIRLINE_2


– Lentoliikenne Lappiin on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, ja uusi reittiavaus laajentaa matkailun mahdollisuuksia entisestään. Turkish Airlinesin reitti on Rovaniemen juuri laajennetun lentoaseman ensimmäinen pitkän matkan suora reitti. Tällä hetkellä suurin osa matkustajista saapuu Rovaniemelle Helsinki-Vantaan kautta, mutta toivotamme myös muiden lentoyhtiöiden suorat reitit tervetulleiksi Lappiin, Finavian liiketoimintajohtaja Jani Jolkkonen kertoo.

Rovaniemen lentoaseman uunituore laajennus on tuonut matkustajille tuplasti lisää neliöitä ja palveluita. Laajennuksen myötä kasvaviin matkustajamääriin voidaan vastata myös tulevina vuosina. Uudistustyö on osa Finavian 55 miljoonan euron Lapin lentoasemien kehitysohjelmaa.

– Me Finavialla uskomme vahvasti Lapin lentoliikenteen kasvuun. Uudet yhteydet maailmalle edistävät matkailuelinkeinoa sekä Suomen ja Lapin saavutettavuutta ja kilpailukykyä, Jolkkonen sanoo.

TURKISHAIRLINE_4

Rovaniemi on globaali matkailukohde

Turkish Airlines on yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä, ja sen kotikentältä Istanbulista on erinomaiset yhteydet eri puolille maailmaa: yhteensä 122 maahan ja yli 300 kohteeseen. Rovaniemen-reitti yhdistää Lapin osaksi tätä huikean kattavaa verkostoa.

– Istanbulista on kolmen tunnin säteellä saavutettavissa 80 matkakohdetta. Tämä luo Lapin matkailulle uusia mahdollisuuksia globaalisti ja etenkin Lähi-idässä, joka on ollut meille kasvava markkina viime vuosina, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo.

TURKISHAIRLINE_2

Lentoyhteys on myös ensimmäinen suora reittilento, jossa Rovaniemelle voi matkustaa businessluokassa. Tämä on ollut kysytty mahdollisuus matkailijoiden keskuudessa, Kärkkäinen kertoo.

– Rovaniemen matkailutarjonta on monipuolistunut vuosi vuodelta, ja tänne tullaan aidosti eri puolilta maailmaa. Olen valtavan ylpeä Rovaniemen lentoaseman laajennuksesta, joka tuo iloa tähän talvikauteen ja tuleviin vuosiin. Finavia on tehnyt merkittävän satsauksen, ja matkailualan toimijoiden yhteisenä tavoitteena on kehittää alueen turismia kestävästi pitämällä matkailijoiden kirjon laajana ja tekemällä töitä myös kesämatkailun kasvattamiseksi.

Turkish Airlinesin lentoja Rovaniemelle ja Istanbuliin myydään sekä matkanjärjestäjien paketoimina että yksittäisille matkailijoille. Näin Turkish Airlinesin laaja reittivalikoima on myös Lapin asukkaiden ulottuvilla.

Lentolippuja maailmalle sekä matkustusluokan korotuksia ja matkatavaroita lennolle voi ostaa myös Turkish Airlinesin lipputoimistosta, joka palvelee matkustajia Rovaniemen lentoasemalla arkipäivisin klo 10.30–18.30.

Matkustus