Ohita navigaatio

Lentoasemalle rakennetaan Suomen suurin hotelli

Artikkeli julkaistu
16.09.2019 klo 12:13
Nordic Choice -hotellin visualisoitu sijainti Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Vastuullisuus
LAK Real Estate Oy rakennuttaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle Suomen suurimman hotellikokonaisuuden, jonka operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels. Majoituspalveluiden lisäksi hotelliin tulee kokous- ja konferenssitilat. Hotelli valmistuu vuoden 2023 aikana.

– Aivan terminaalin viereen rakennettava hotelli palvelee lentomatkustajia ja konferenssiasiakkaita, ja tukee näin hienosti lentokenttäalueen kokonaiskehittämistä, LAK:n toimitusjohtaja Tommi Vaisalo sanoo.

Uusi hotelli tulee olemaan Suomen ylivoimaisesti suurin. 13-kerroksiseen, yli 700:n huoneen hotellikokonaisuuteen tulee kaksi toisiaan täydentävää konseptia. Hotellissa on kokous- ja konferenssipalvelut, joita ei aiemmin lentokenttäalueella ole tässä mittakaavassa ollut. Hotellin ylimpään kerrokseen rakennetaan Sky Bar, joka on avoinna muillekin kuin hotelliasukkaille. Hotellista on sisäyhteys terminaaliin sekä alla olevalle juna-asemalle.

– Kyseessä on kansallisestikin merkittävä hotellihanke. Aviapolis on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista työpaikka-alueista. Uusi konferenssihotelli tukee alueen kasvua, kertoo LAK:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Räsänen.

– On hienoa, että saamme Helsinki-Vantaalle maailmanluokan hotellin, joka täydentää lentoaseman palvelutarjontaa ja tukee lentoaseman kehitystä merkittävänä eurooppalaisena lentoliikenteen solmukohtana, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Uuden hotellihankkeen operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels. Hotellihanketta on suunniteltu vuodesta 2018 lähtien. Vaisalo kertoo, että yhteistyöneuvotteluja käytiin useamman tahon kanssa, mutta Nordic Choice Hotelsin vahvat brändit ja osaaminen vakuuttivat.

– Suunnittelussa lähdimme siitä, että uuteen hotelliin halutaan kaksi eri konseptia, jotta erilaisille kohderyhmille voidaan tarjota mahdollisimman laaja palveluvalikoima. Lisäksi Nordic Choice on kehittänyt esimerkiksi Arlandan lentokentällä konferenssitoimintaa hyvällä menestyksellä.

Lähde: LAK Real Estate tiedote 16.9.