Ohita navigaatio

Matkustatko joulukuussa Helsinki-Vantaalta? Nauti näistä joulunajan tapahtumista ennen lentoa

Artikkeli julkaistu
26.11.2019 klo 09:00
Joulupukki2019_HelsinkiVantaa1
Matkustus
Kauneimmat joululaulut paikallisten kuorojen tulkitsemana, modernia tanssia ja perinteinen Lucia-kulkue – sekä tietenkin aito ja oikea Joulupukki! Eri puolilla lentoasemaa on luvassa tunnelmallisia ohjelmanumeroita matkustajien iloksi.

Joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon asti Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi nähdä aivan erityisiä vieraita. Joulupukki ja tontut ilahduttavat matkustajia joka päivä noin klo 13–17 eri puolilla lähtöselvitys- ja porttialueita. Pukilla ja tontuilla ei ole tiettyjä asemapaikkoja, vaan he liikkuvat siellä, missä kiltit lapset ja aikuiset ovat – kun näet vilauksen punaisesta nutusta, tule siis rohkeasti juttusille!

Adventtikaudella Helsinki-Vantaalla järjestetään myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tuoda hyvää joulumieltä lentomatkaa odottaville matkustajille ja tarjota kansainvälisille kulkijoille kokemuksia suomalaisuudesta.

Katso, mitä voit kokea lentoasemalla ennen matkaasi:

keskiviikko 4.12. klo 13–16
Pianisti Pia Katarina soittaa Aukiolla viihdyttävän sekoituksen soulia, jazzia ja muita musiikkityylejä.

perjantai 6.12. klo 14–16
Itsenäisyyspäivän kunniaksi Viihdekuoro Essut esiintyy terminaali 2:n lähtöaulan parvella, Schengen-porttialueella ja Aukiolla. Kuoro esittää tunnettuja suomalaisia ja kansainvälisiä lauluja.

tiistaina 10.12. klo 1416
Tanssiryhmä Finnish Pulses esittää modernia tanssia non-Schengen-alueen Aukiolla.

perjantai 13.12. klo 16.30–17
Vantaan musiikkiopiston Lucia-kulkue kiertää yleisöalueella aloittaen terminaalista 1 ja edeten yhdyskäytävää pitkin terminaali 2:n lähtöauloihin.

maanantai 16.12. klo 15–16
Finnairin kuoro kiertää lähtöauloissa esittäen jouluisia kappaleita. Sekakuoro koostuu entisistä ja nykyisistä finnairilaisista.

keskiviikko 18.12. klo 15–17
Tikkurilan seurakunnan kuoro esittää kauneimpia joululauluja. Kuoro kiertää terminaali 2:n lähtöaulassa, Schengen-porttialueella, non-Schengen-porttialueella ja Aukiolla.

torstai 19.12. klo 15.30–17.30
Finnair Singers -kuoro kiertää lähtöauloissa ja porttialueella esittäen jouluisia, kansainvälisiä kappaleita. Finnairin työntekijöiden oma laulukuoro on hurmannut matkustajia vuodesta 1949.

perjantai 20.12. klo 15–18
Tikkurilan seurakunnan kuoro esittää kauneimpia joululauluja. Kuoro kiertää terminaali 2:n lähtöaulassa, Schengen-porttialueella, non-Schengen-porttialueella ja Aukiolla.

Helsinki-Vantaa on Joulupukin virallinen reitti maailmalle:
Finavia on Joulupukin virallinen kumppani. Vuonna 2015 alkaneen yhteistyön ansiosta Helsinki-Vantaa on saanut arvokkaan tittelin, Santa’s Official Gateway – Joulupukin virallinen reitti maailmalle.

Helsinki-Vantaa on oivallinen paikka viime hetken jouluostosten tekoon. Lentoaseman yli 50 kaupasta löytyy lahjaideoita jokaiselle, ja kahvilat ja ravintolat tarjoilevat matkustajille herkullisia joulun makuja.

Tutustu Helsinki-Vantaan kauppoihin ja ravintoloihin