Ohita navigaatio

Mobiilisovellus korvaa pysäköintilipukkeet Kuopion lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
20.12.2019 klo 09:38
Kuopion lentoasema talvella
Kuopion lentoasemalla otetaan 2. tammikuuta 2020 käyttöön pysäköinnin malli, jossa puomien ja lipukkeiden sijaan hyödynnetään älypuhelimeen ladattavaa mobiilisovellusta. Sama muutos on tehty Rovaniemen lentoasemalle jo vuonna 2019.

Kuopio lentoasemalla on ollut käytössä perinteinen malli, jossa pääsy pysäköintialueelle on rajattu puomilla, ja asiakas on lähtiessään maksanut pysäköintimaksun lipukkeella maksuautomaatissa. Kuopion lentoasemalle laajeneva, maksusovelluksilla toimiva pysäköinnin maksaminen sujuvoittaa siirtymistä lentoasemalle, kun puomeja, lipukkeita tai jonotusta maksuautomaatille ei enää tarvita.

Tavoitteena tehdä pysäköinnistä aiempaa sujuvampaa

Jatkossa matkustaja ajaa autonsa suoraan pysäköintialueelle ja käynnistää pysäköintisovelluksen älypuhelimessaan. Mikäli asiakas ei ole aiemmin käyttänyt pysäköintisovellusta, hänen tulee rekisteröityä valitsemaansa sovellukseen. Pysäköinnin aluksi asiakas kuittaa pysäköinnin alkavaksi ja määrittää sovellukseen pysäköinnin päättymisajankohdan. Lähtiessään asiakas maksaa pysäköintimaksun suoraan sovelluksessa.

Mikäli asiakas haluaa jatkaa pysäköintiaikaansa esimerkiksi pidentäessään lomaansa tai lennon myöhästyessä, hän voi päivittää pysäköintiaikaansa suoraan pysäköintisovelluksessa käymättä auton luona.

– Mobiilimaksaminen on nykypäivän tapa maksaa pysäköinnistä. Jonottaminen maksuautomaateilla jää pois ja sujuva liikkuminen pysäköintialueille mahdollista. Pyrimme koko ajan kehittämään uusia palveluja, ja koemme että muun muassa maksamiseen liittyvillä sovelluksilla voidaan vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen. Tarkoituksena on sujuvoittaa matkustamista ja saada palveluihin joustavuutta, sanoo Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen.

Asiakkaalla on jatkossa mahdollisuus maksaa pysäköintinsä Kuopion lentoasemalla kolmen eri sovelluksen kautta. Tällä hetkellä palvelun tarjoavat ParkMan, EasyPark ja Moovy, jotka ovat olleet käytössä Kuopion kadunvarsipysäköinnissä jo vuosia. Lentoasemalla perittävä pysäköintimaksu on kaikilla sovelluksilla maksettaessa sama, mutta sovelluksen omissa palvelumaksuissa voi olla sovelluskohtaisia eroja. Ohjeet ja lisätiedot sovelluksista löytyvät palveluntarjoajien verkkosivuilta.

Kuopion lentoasemalla matkustajien käytössä ovat edelleen myös terminaalin ulko-ovien läheisyydestä löytyvät ennakkomaksuautomaatit, joissa pysäköintimaksu voidaan maksaa pankki- tai luottokortilla. Osana pysäköinnin uudistamista päivitetään myös pysäköinnin hintoja. Ajantasaiset hinnat löytyvät Finavian nettisivuilta. Mobiilisovellukseen siirtyminen ei vaikuta kausikortin käyttöön vaan siihen liittyvä toimintamalli pysyy ennallaan.

– Siirtämällä pysäköinnin maksaminen sovellukseen, pystytään sujuvoittamaan toimintaa ja keskittymään asiakaspalveluun vielä aikaisempaa paremmin. Finavia hallinnoi lukuisia pysäköintialueita, joten myös paperisten lipukkeiden määrä on valtava. Uudistus on meille vastuullinen valinta, jolla pyritään vähentämään ympäristön kuormittamista, kertoo Finavian liiketoiminnan kehitysjohtaja Olli Väyrynen.

Lue lisää Kuopion lentoaseman pysäköinnistä ja kulkuyhteyksistä.

Matkustus