Skip navigation

Näin terminaali 2:n uudet turvaskannerit sujuvoittavat matkalle lähtemistä

Artikkeli julkaistu
06.07.2019 klo 09:00
Helsinki-Vantaan terminaali 2:n turvatarkastuksessa on otettu käyttöön uudet turvaskannerit, jotka auttavat vaarallisten aineiden ja esineiden löytämisessä. Lue, miten uudet skannerit tekevät matkustamisesta entistäkin sujuvampaa ja turvallisempaa.

Jokaiselle matkustajalle ja heidän käsimatkatavaroilleen tehdään turvatarkastus ennen kuin he siirtyvät lentoaseman lähtöaulasta lentojen lähtöporteille. Tarkastuksen tarkoituksena on selvittää, onko matkustajilla mukanaan aineita tai esineitä, joita ei saa turvallisuussyistä ottaa lennolle mukaan. Täältä voit jo ennen lentoa tarkistaa matkatavaroita koskevat ohjeet. Ennen lentoa on myös hyvä varmistaa Finavian hakukoneella, mitä saa pakata ruumaan tai käsimatkavaroihin.

Helsinki-Vantaan terminaali 2:ssa turvatarkastus on matkustajille nyt entistäkin sujuvampi: vuoden alussa käyttöön otetut uudet turvaskannerit tekevät matkustajien tarkastamisesta nopeampaa ja matkallelähdöstä turvallisempaa. Näin uudet skannerit sujuvoittavat matkallelähtöä:

1. Perinteiset käsintarkastukset vähenevät

Turvatarkastuksessa matkustaja laittaa jatkossakin käsimatkatavaransa ja päällysvaatteensa hihnalle läpivalaistaviksi ja kävelee metallinilmaisinportin läpi. Jos portti antaa hälytyksen tai matkustajan kohdalle osuu satunnaistarkastus, turvatarkastaja pyytää häntä siirtymään turvaskanneriin.

Skannerissa on kaksi sermiä, joiden väliin matkustaja asettuu seisomaan. Havainnekuva ohjeistaa matkustajan oikeaan asentoon: jalat asetetaan lantionleveydelle ja kädet levitetään sivuille.

Skannattuaan matkustajan laite näyttää ihmisen mallisen hahmon, jossa näkyy hälytyksen aiheuttanut kohta. Tarkastaja tutkii käsin tunnustelemalla vain tämän kohdan, mikä vähentää käsintarkastuksia ja nopeuttaa tarkastusprosessia.

2. Uudet skannerit on suunniteltu ergonomisiksi

Helsinki-Vantaan lentoaseman turvaskannerien valinnassa on otettu huomioon ergonomisuus. Matkustajan ei tarvitse nostaa käsiä olkapäiden yläpuolelle, kuten joissakin muissa skannerimalleissa.

Turvaskanneri on tilava ja helppokäyttöinen, ja sermien välissä tarvitsee seistä vain muutama sekunti. Tämän jälkeen sekä turvatarkastaja että matkustaja näkevät laitteen tuottamasta hahmosta, mikä alue vartalossa on aiheuttanut hälytyksen.

3. Skannerit parantavat turvallisuutta

Uudet turvaskannerit parantavat entisestään sekä turvallisuutta että matkustajakokemusta. Helsinki-Vantaalle valittu skannerimalli on tarkempi kuin käsintarkastus, sillä laite tunnistaa kaikki vaaralliset esineet ja aineet riippumatta niiden materiaalista. Nopeat ja tehokkaat laitteet säästävät sekä matkustajien että henkilökunnan aikaa.

Turvaskanneri toimii matalatehoisilla millimetriaalloilla, jotka läpäisevät vaatteet, mutta eivät ihoa. Skannereita voivat huoletta käyttää myös esimerkiksi raskaana olevat tai matkustajat, joilla on sydämentahdistin.

Lue lisää lentoaseman turvatarkastuksesta

Matkustus