Ohita navigaatio

Oulun lentoasemalle avautui kotimaisen muotoilun ja käsityön pop-up-aarreaitta

Artikkeli julkaistu
21.10.2019 klo 09:00
Valkoisia keinutuoleja värikkäiden mattojen päällä.
Matkustus
Non <3 Taito Shop tarjoaa matkustajille laatutuotteita ja paikallisia erikoisuuksia, jotka puhuttelevat niin suomalaisia kuin turistejakin. Pop-up on avoinna 20. joulukuuta asti.

Kaksi oululaista, kotimaiseen muotoiluun ja käsityöhön erikoistunutta myymälää yhdistivät voimansa ja avasivat pop-up-myymälän Oulun lentoaseman porttialueella. Taito Shop ja Non Boutique ovat paikallisille tuttuja toimijoita, jotka palvelevat asiakkaita ympäri vuoden Oulun keskustan myymälöissään.

– Idea pop-upista sai alkunsa Non Boutiquen perustaja Tiina Meriläiseltä, joka oli meihin alun perin yhteydessä toiveenaan perustaa toinen myymälä lentoasemalle. Ajatus kehittyi siitä niin, että Taito Shop innostui tulemaan mukaan ja toimintaa päätettiin testata tulevan joulukauden aikana. Tämä on ensimmäinen pop-up-myymälä Oulun lentoasemalla, ja olemme erittäin innostuneita kaupan konseptista, Oulun lentoaseman johtaja Liisa Sallinen kertoo.

Non <3 Taito Shopin tarjontaan kuuluu tuotteita yli 30 kotimaiselta brändiltä – koruista keramiikkaan ja artesaanisuklaasta tervakarkkeihin. Myynnissä on myös kattaus kotimaisen muotoilun klassikoita kuten Vuokon laukkuja ja Palmrothin kenkiä.

Paikallista osaamista löytyy mm. Lovin koivuvaneristen hahmojen ja Pohjois-Pohjanmaan lapasten ja villasukkien muodossa. Käsityön harrastajia hemmotellaan paikalliseen käsityökulttuuriin pohjautuvilla tarvikepaketeilla, jotka sisältävät materiaalit ja ohjeet esimerkiksi perinteisten villasukkien tekoon.

– Olemme saaneet asiakkailtamme paljon palautetta, jossa toivotaan vielä lisää paikallisia tuotteita lentoasemalle. Non Boutiquen ja Taito Shopin asiakkaat puolestaan ovat usein sanoneet, että lentoasemalla olisi kysyntää tällaiselle myymälälle. Pop-up vastaakin täydellisesti näihin toiveisiin, Sallinen sanoo.

Myymälä tarjoaa myös palvelua, jonka toivotaan helpottavan asiakkaiden pakkaushaasteita lentomatkalla.

– Ostokset voi halutessaan noutaa myöhemmin Non Boutiquen tai Taito Shopin keskustan myymälöistä. Ne voidaan myös lähettää muualle Suomeen postitse. Jos olet lähdössä lennolle Oulusta, sinun ei siis välttämättä tarvitse kantaa ostoksia mukana koneessa, Sallinen kertoo.

Non <3 Taito Shop Oulun lentoasemalla on avoinna maanantaista perjantaihin klo 7–10 ja 15–19 sekä sunnuntaisin klo 14–17.30. Pop-up on auki 20.12.2019 saakka.