Skip navigation

Plaza Premium Loungen avajaisia juhlittiin Helsinki-Vantaalla – kaikille lentomatkustajille avoin lounge yhdistää paikallisuuden, kansainvälisyyden ja erinomaisen palvelun

Artikkeli julkaistu
29.11.2019 klo 13:14
Plaza_Lounge_6
Plaza Premium Lounge tarjoaa non-Schengen-alueen matkustajille monipuolista rentoutumista, ruokaa ja ajanvietettä. Maailmalla palkitun brändin perustajalle Song Hoi-Seelle on tärkeää, että suomalaisuus näkyy Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Plaza Premium Loungessa.

Non-Schengen-alueella toimivaan Plaza Premium Loungeen voivat ostaa sisäänpääsyn kaikki matkustajat lentoyhtiöstä ja matkustusluokasta riippumatta. Periaate on sama kaikissa brändin loungeissa, joita on Helsinki-Vantaan myötä jo 36 lentoasemalla.

– Helsingissä meitä kiinnosti erityisesti sen maantieteellinen sijainti ja asema vaihtoliikenteen hubina. Täältä on esimerkiksi vain 8 tunnin matka Pekingiin, Kiinan-reittien matkustajamäärät ovat kasvaneet nopeasti ja tulevaisuudennäkymät Aasian ja Euroopan välisessä vaihtoliikenteessä ovat valoisat, sanoo Song Hoi-See, Plaza Premium Groupin perustaja ja toimitusjohtaja.

Plaza_Lounge_2

Tunnistettavasti paikallinen

Plaza Premium Lounge sijaitsee lentoaseman uusissa, avarissa ja valoisissa tiloissa, joista on upeat näkymät asematasolle. Loungesta löytyy muun muassa ravintola, suihkutilat, lasten leikkialue, työasemia, ilmainen verkkoyhteys, elektronisten laitteiden latauspisteet ja tulostuspalvelu.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana maailman lentoasemilla on tapahtunut iso muutos. Kun ennen lentoaseman toiminnassa oli ennen kaikkea kyse paikasta toiseen liikkumisesta, nykyisin on entistä tärkeämpää erottua, olla uniikki ja tarjota palveluita. Kun laskeuduin Helsinki-Vantaalle, tiesin heti, että olen Suomessa. Puun käyttö lentoaseman uusissa tiloissa luo hienosti omaa identiteettiä ja Aukio esittelee suomalaista luontoa, Song kertoo.

Plaza Premium Loungen periaatteena on tehdä ketjun jokaisesta toimitilasta tunnistettavasti brändin mukainen, mutta myös tunnistettavasti paikallinen.

– Voisi sanoa, että 70 % on meidän omaa identiteettiämme ja 30 % paikallisuutta. Tiloista, ruoasta ja tunnelmasta täytyy tunnistaa, missä maassa ollaan, Song sanoo.

Helsinki-Vantaalla tämä näkyy esimerkiksi Plaza Premium Loungen ravintolassa, joka tarjoaa matkustajille kansainvälisen keittiön antimia ja valikoituja suomalaisia nimikkoruokia.

– Meillä on tarjolla niin aasialaisille tärkeitä nuudeleita kuin perisuomalaisia lihapullia. Sosiaalisessa mediassa on kehuttu, että ne ovat parempia kuin äidin tekemät, Song nauraa.

Plaza_Lounge_3

Aina askeleen edellä

– Plaza Premium Lounge on tuonut tärkeän lisän Helsinki-Vantaan palvelutarjontaan. Lounge-palvelut kiinnostavat bisnesmatkustajien lisäksi yhä uusia matkustajaryhmiä, ja Plaza Premium Lounge huomioi hienosti myös esimerkiksi lasten kanssa matkustavat. Loungen erinomainen keittiö on myös saanut kiitosta matkustajiltamme. Olemmekin iloisia, että jälleen uusi palkittu, kansainvälinen brändi on löytänyt paikkansa meiltä, Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Nora Immonen sanoo.

Plaza Premium Loungen ytimessä on panostus asiakaspalveluun, mukavuuteen ja helppouteen sekä arvon luominen matkustajille.

– Lentoasemat ja matkustaminen muuttuvat nopeasti, ja se tekee tästä alasta huikean mielenkiintoisen. Pyrimme aina olemaan askeleen edellä ja kehittämään toimintaamme huolellisesti ja rakkaudella, Song Hoi-See kertoo.

Plaza_Lounge_4

Plaza Premium Lounge sijaitsee lähtöportin 40 lähellä, non-Schengen-alueen keskellä sijaitsevan Aukion laidalla. Kuka tahansa lentomatkustaja lentoyhtiöstä ja matkustusluokasta riippumatta voi ostaa loungeen sisäänpääsyn kätevästi ennakkoon Finavian nettisivujen tai Helsinki Airport -sovelluksen kautta. Sisäänpääsyn voi ostaa myös suoraan Loungesta. Ainoa edellytys on, että matkustajan lennon tulee lähteä lentoaseman Non-Schengen- eli kaukolentojen alueelta, jonne kuljetaan passitarkastuksen kautta.

Plaza Premium Lounge -brändi on palkittu vuonna 2019 Skytrax World’s Best Independent Airport Lounge -palkinnolla jo neljättä vuotta peräkkäin. Plaza Premium Lounge voitti myös Business Traveller Asia Pacific Magazinen Best Independent Airport Lounge 2018 sekä TTG Asia Magazinen Best Airport Lounge Operator 2018 -palkinnon.

Plaza_Lounge_5

Helsinki-Vantaan Plaza Premium Loungen johtaja Emre Cakir (kuvassa vasemmalla), Finavian digitaalisesta kehityksestä vastaava johtaja ja Helsinki-Vantaan vt. johtaja  Heikki Koski, Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Nora Immonen, Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki, Helsinki-Vantaan VIP- ja lounge-palvelujen asiakkuuspäällikkö Pasi Laurinen, Plaza Premium Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Song Hoi-See sekä Finavian markkinointi- ja viestintäjohtaja Katja Siberg.

Kuvat: Plaza Premium Lounge

Katso lisätietoa Plaza Premiun Loungen tarjonnasta ja aukioloajoista.

Matkustus