Skip navigation

Rakastetut muumihahmot seikkailevat uudessa AR-aarrejahtipelissä Helsinki-Vantaalla: ”Hauskaa ajanvietettä lapsiperheille”

Artikkeli julkaistu
22.10.2019 klo 09:00
Lähikuva_Muumi
Uusi Ruby Hunt -peli tuo rakastetut muumihahmot lisätyn todellisuuden keinoin lentoasemalle. Ilmainen peli saa sekä lasten että aikuisten muumifanienkin ajan kulumaan.

Unohtakaa pokémonit, Helsinki-Vantaalla voi nyt seikkailla Tove Janssonin luomien, iki-ihanien muumihahmojen seurassa. Lisätyn todellisuuden keinoin luodussa Ruby Hunt -aarrejahdissa pelaajat auttavat muumipeikkoa metsästämään rubiininpalasia eri puolilta lentoasemaa.

– Halusimme tuoda viime keväänä avatun Moomin Coffee -kahvilan ja muumihahmot osaksi myös muuta lentoasemaa. Mietimme, mikä voisi olla hauska tapa tarjota matkustajille ajanvietettä lentoa odottaessa, ja siitä sai alkunsa Ruby hunt -AR-peli, kertoo Moomin Coffeeta operoivan SSP Finlandin markkinointiassistentti Tia Wills.

Tarinallinen rubiininmetsästyspeli löytyy sekä Helsinki-Vantaan kaukoliikenne- että Schengen-puolelta. Pelin saa käyttöönsä ilmaiseksi.

– Se soveltuu kaikenikäisille matkustajille ja muumifaneille, mutta etenkin tietysti lapsiperheille. Perheen pienimmätkin voivat vanhempien seurassa hyvin seikkailla muumipelin läpi, Wills sanoo.

Näin Ruby Hunt -peli toimii:

  1. Lataa puhelimelle tai tabletille ilmainen Arilyn-sovellus.

  1. Sovelluksesta löydät kartan, joka näyttää, mistä päin lentoasemaa rubiiniaarteet löytyvät. Kartan voi hakea myös paperiversiona kaikista SSP Finlandin ravintoloista, joiden tiedot löydät täältä.

  1. Etsi karttaan merkittyjen porttien läheltä Ruby Hunt -juliste. (Vinkki! Julisteet on jemmattu ravintola-alueille.)

  1. Skannaa juliste Arilyn-sovelluksella ja näet kohtauksen, jossa muumipeikko kokoaa rikki mennyttä rubiiniaan.

Ruby Hunt on maailman ensimmäinen muumihahmoista tehty AR-peli.
– Olemme saaneet jo paljon hyvää palautetta. Kivointa on, että lentoasemalla on tarjolla aivan uudenlaista yhteistä tekemistä lapsiperheille.
Ruby Hunt -peli luotiin yhteistyössä muumihahmoista vastaavan Moomin Charactersin, ravintolaoperaattori SSP Finlandin, 3D-pelifirma Zoanin ja AR-sovelluksesta vastaavan Arilynin kesken.

– Myös Finavia on ollut mukana katsomassa, että suunnitelmat sopivat yhteen lentoaseman muun toiminnan kanssa. Yhteistyö lentoaseman kanssa sujui hyvin, Janne Virtanen, SSP Finlandin Business Development and Client Relationship Manager sanoo.

Moomin Coffeen löydät Helsinki-Vantaan non-Schengen puolelta portilta 40.

Matkustus