Ohita navigaatio

Sankan lumipyryn ennustetaan hidastavan lentoliikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalla 17.1.

Artikkeli julkaistu
16.01.2019 klo 15:50
Arkistointipäiväys
Talvi
Matkustus
Torstaiksi 17. tammikuuta on ennustettu sankkaa lumisadetta ja voimakasta sivutuulta. Matkustajia pyydetään varautumaan viiveisiin lentoliikenteessä.

Päivitys 17.1. kello 14.30: Olosuhteista huolimatta päivän liikenne on sujunut pienillä viiveillä. Jäätävän tihkun mahdollisuus on vielä olemassa, mutta näillä näkymin iltapäivän liikenteeseen ei ole odotettavissa suuria häiriöitä.

Päivitys 17.1. kello 8: Aamun liikenne on sujunut hyvin Helsinki-Vantaalla ja täsmällisyys on ollut lähes normaalilla tasolla. Lumisateet ovat heikkenemässä ja niiden ennustetaan loppuvan odotettua aiemmin. Iltapäiväliikenteeseen voi kuitenkin vaikuttaa mahdolliset jäiset olosuhteet.

Turvallisuussyistä lennonjohto (ANS Finland) voi joutua rajoittamaan nousevien ja laskeutuvien lentojen operaatiomääriä hankalien tuuli- tai kiitotieolosuhteiden tai huonon näkyvyyden vuoksi.

Tämän hetkisten ennusteiden mukaan iltapäivällä lumisade saattaa muuttua jäätäväksi tihkusateeksi, jonka takia lentokoneiden moottoreita voidaan joutua sulattamaan lentojen välillä. Tämä hidastaisi lentoliikennettä merkittävästi, sillä jäänpoistoja jouduttaisi tekemään kaksivaiheisena.

- Finavia tekee omalta osaltaan kaikkensa, jotta kiitotiet saadaan hankalista sääolosuhteista huolimatta pidettyä auki ja lentoyhtiöt voisivat operoida mahdollisimman normaalisti. Talvitoiminta on täysvalmiudessa ja valmiina huolehtimaan lumenpoistosta, vakuuttaa Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola.

Myös julkisessa liikenteessä saattaa esiintyä viiveitä torstaina. Pyydämme matkustajia varaamaan riittävästi aikaa lentoasemalle saapumiseen ja seuraamaan oman lentoyhtiönsä tiedotusta. Pahoittelemme matkustajille aiheutuvia häiriöitä

Lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

Tietoa Finnairin lennoista

Hsl.fi

Lue, miten sää vaikuttaa lentoliikenteeseen

Näin kiitotiet pidetään kesäkelissä myös talvella

Jäänpoisto turvaa lennot talvisin