Skip navigation

Syö, juo ja rentoudu loungessa – Uutishuone testasi Helsinki-Vantaan kaikille matkustajille avoimet lounget

Artikkeli julkaistu
05.07.2019 klo 09:00
Plaza premium lounge_header
Jokainen matkustaja voi nauttia maksua vastaan loungeista Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Verkkopalvelusta paikan ennakkoon varaamalla loungeen pääsee edullisemmin.

Tuleeko sinullekin lentoasemien lounge-palveluiden tyypillisestä käyttäjästä mieleen kiireinen liikematkustaja, jonka lompakko pullottaa lentoyhtiöiden kanta-asiakaskortteja? On korkea aika päivittää mielikuvaa, sillä todellisuudessa loungeja löytyy lentoasemalta kaikkien matkustajien tarpeisiin. Esimerkiksi Helsinki-Vantaalla on kolme loungea, joihin pääsee sisäänpääsymaksulla kuka vain.  

Loungen sisäänpääsyn hintaan kuuluu tyypillisesti buffet-pöytä juomineen ja rauhallinen ympäristö, jossa voi rentoutua matkanteon lomassa. Kun sisäänpääsyn varaa ja maksaa ennakkoon verkossa, maksaa se aikuisilta 35 euroa henkilöltä. Paikan päällä ostettuna sisäänpääsy on kalliimpi. Lapsen sisäänpääsy maksaa vähemmän, ja alle 2-vuotiaat pääsevät aikuisen kanssa sisään ilmaiseksi. Sisäänpääsyn voi varata jopa 30 päivää etukäteen. Ennakkovaraajan sisäänpääsyn hinnalla loungen palveluista voi nauttia kolmen tunnin ajan. 

Testasimme Helsinki-Vantaan kaikkien matkustajien käytettävissä olevat lounget. 

Aspire Lounge 

Aspire loungen sisäänkäynti.

Terminaali 2:n Schengen-puolella sijaitsevassa Aspire Loungessa on trendikäs sisustus ja rennon kotoisa tunnelma. Lounge on jaettu kahteen osaan: Ensimmäisessä voi oleskella perheen tai seurueen kesken ruokaillen ja jutustellen. Perheitä ja seurueita varten on erikokoisia mukavia sohvaryhmiä ja pöytiä, joiden ääressä ruokailla. Loungen takaosassa on hiljainen tila rentoutumiseen ja työskentelyyn. Molemmilla puolilla on tarjolla yksityisyyttä, kuten kuplatuoleja, joissa voi oleilla rauhassa itsekseen. Tilaa on jaettu esimerkiksi verhoin, ja kaasutakassa palava tuli luo kodikasta tunnelmaa.  

Lounge jossa on pyöreitä pöytiä ja tuoleja.

Aspire Loungessa on koko aukioloajan tarjolla runsas buffet-pöytä. Aamuviidestä noin yhteentoista pöydässä on suomalaistyyppinen tukeva aamiainen puuroineen ja karjalanpiirakoineen, lounas- ja päivällisaikaan taas salaatti- ja keittopöytä leipineen ja jälkiruokineen. Kuumat ja kylmät juomat kuuluvat hintaan – vain kuohuviinistä on maksettava erikseen. Kaikenlaiset ruokavaliot ja eri kulttuurit pyritään huomioimaan ruokatarjonnassa. 

Loungessa voi käydä myös suihkussa. Suihkun, pyyhkeen ja hygieniatarvikkeet saa kymmenen euron lisähintaan. 

Avoinna joka päivä 5-21. Terminaali 2, Schengen-alue, lähtöportin 27 kohdalla, yläkerrassa. Loungen sisäänkäynti on esteetön. 

[email protected] Lounge 

Kotoisa lounge lentoasemalla.

Schengen-alueen ulkopuolelle matkustaville on Terminaali 2:ssa tarjolla kaksi pääsymaksullista loungea. Ensimmäisen kerroksen tax-free-myymälöiden keskeltä löytyvä [email protected] Lounge on kodinomainen, keittiötä ja olohuonetta muistuttava tila. Ruokailualue on sisustettu kotikeittiötä muistuttavaksi: esimerkiksi aterimet otetaan itse laatikosta, aivan kuin kotona. Ruokailuryhmien ja oleskelutilan lisäksi loungessa on lasten leikkinurkka, jossa on viihdykkeeksi kirjoja, leluja, tietokone ja PlayStation. Myös aikuisille on lehtiä luettavaksi – löytyypä hyllyistä romaanejakin. 

[email protected] Lounge tarjoilee aamiaista aamukymmeneen asti, minkä jälkeen katetaan keitto- ja salaattipöytä. Iltapäivällä tarjolla on myös yksi lämmin ruoka. Talon viinit kuuluvat hintaan, samppanjaa saa lisämaksusta. Ruokalistaan kuuluu gluteenittomia, laktoosittomia ja kasvisvaihtoehtoja. 

Kotoisa keittö lentoaseman loungessa.

Loungessa on mahdollista myös virkistäytyä suihkussa. Pyyhe, pesuaineet ja parranajovälineet kuuluvat sisäänpääsyn hintaan. Suihkuhuoneessa on tilava pukutila, jossa voi vaihtaa vaatteet mukavasti. Pelkkää suihkua voi käyttää myös ilman lounge-sisäänpääsyä hintaan 15 euroa. 

Matkatavarat voi [email protected] Loungessa jättää lukittavaan kaappiin, jos haluaa piipahtaa vessassa tai vaikka tax-free-ostoksilla ilman pakaaseja. Viime hetken ostoksia voi tosin tehdä myös loungesta lähtemättä: tarjolla on esimerkiksi niskatyynyjä ja muita tarvikkeita sekä Balmuirin ylellisiä huiveja. 

Avoinna joka päivä 5.30-23.30. Terminaali 2, non-Schengen-alue, lentoaseman kulkutasolla. Loungen sisäänkäynti on esteetön. 

Plaza Premium Lounge 

Plaza Premium Loungen ruokailutila

Toukokuussa avattu Plaza Premium Lounge on Terminaali 2:n non-Schengen-puolen toinen lounge, johon pääsee sisään pääsymaksua vastaan. Loungessa matkustaja voi valita tarpeisiinsa sopivimman tilan: Työskentelyalueella on yksityisyyttä tarjoavat, seinäkkeillä, pikkupöydillä ja latauspisteillä varustetut istuimet. Oleskelualueella voi katsella kiitotielle avautuvaa näköalaa ja hyvällä tuurilla auringonlaskua. Taustalla soi rauhallinen musiikki, joka vaihtuu vuorokaudenaikojen mukaan.  

Koska Plaza Premium Lounge haluaa tarjota pienten lasten vanhemmille mielenrauhaa ja hetken lepoa, on tässä loungessa oma leikkihuone lapsille. Puisilla huonekaluilla ja leluilla sisustetussa huoneessa lapset voivat katsella piirrettyjä ja leikkiä leluilla ja peleillä sillä aikaa, kun vanhemmat nauttivat vaikkapa kupin kahvia.

Plaza Premium lounge istuma alue

Lounge tarjoilee aamiaista ja sen jälkeen koko loppupäivän aasialaistyylistä lämmintä ruokaa sekä salaattia ja keittoa. Pöydässä on aina myös jotakin pohjoismaista – testipäivänä hernekeittoa ja lihapullia – sillä vaihtomatkustajille halutaan tehdä tutuksi paikallista ruokakulttuuria. Ruoka valmistetaan paikan päällä, minkä ansiosta erityisruokavalioiden noudattajia voidaan palvella erityisen joustavasti. Hanaoluet ja valikoidut viinit kuuluvat hintaan. Lisämaksusta voi nauttia erityisempiä juomia, kuten single malt -viskiä. 

Plaza Premium Loungessa suihkun käyttö kuuluu hintaan. Ylellisestä kylpyhuoneesta tulee mieleen viiden tähden hotelli. Varustukseen kuuluu esimerkiksi hyvinvointitoiminnoilla varustettu sadesuihku, tohvelit, pyyhe ja muut tykötarpeet. Suihkun käyttäminen ilman sisäänpääsyä maksaa 20 euroa. 

Avoinna joka päivä 5.00-24.00. Terminaali 2, non-Schengen-alue, yläkerta. Loungen sisäänkäynti on esteetön. 

Varaa loungepalvelut ennakkoon täältä

Matkustus