Skip navigation

Tibet Airlines avasi reitin Jinanista Helsinkiin – ensilento laskeutui maanantai-iltana Helsinki-Vantaalle

Artikkeli julkaistu
09.04.2019 klo 11:02
Lentokone on saamassa vesitervehdyksen.
Helsinki-Vantaan lentoaseman ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö Tibet Airlines aloitti eilen, 8. huhtikuuta liikennöinnin Kiinan Jinanista Suomeen. Ensilento laskeutui eilen illalla Suomeen ja reitin avausta juhlittiin Helsinki-Vantaalla. Reitti lennetään Airbus A330 laajarunkokoneilla kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja torstaisin.

“Juuri hetki sitten todistimme historiallisen ensimmäisen lennon laskeutumista Jinanista Helsinkiin. Tibet Airlines on ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö, joka aloittaa liikennöinnin Suomeen. Tämä tarkoittaa uusia mahdollisuuksia kiinalaisille ja suomalaisille yrityksille ja ennennäkemättömiä kokemuksia kiinalaisille ja suomalaisille matkustajille.” sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Tibet Airlines:n ja Finavian edustajat leikkaamassa seremonianauhaa.

“Suora lento kaupunkiemme välillä on ollut yhteinen tavoitteemme jo kolme vuotta, sillä Helsinki-Vantaa tarjoaa nopeimman yhteyden Aasian ja Euroopan välillä. Tänään juhlimme uutta reittiyhteyttä kaupunkiemme välillä. Tämä lentoreitti tekee meistä naapureita, sillä olemme vain muutaman tunnin päässä toisistamme.” sanoo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Tibet Airlines:n ja Finavian edustajat pitelemässä juuri leikattua seremonianauhaa.

“Tibet Airlines toivoo jatkavansa Finavian ja Helsinki-Vantaan lentoaseman kanssa molempia hyödyttävää yhteistyötä. Tulevaisuudessa yhteistyömme voi olla entistä laajempaa ja kattavampaa.” sanoo Bai Weisan Tibet Airlinesilta.

Matkustus