Skip navigation

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaan ravintoloista voi ostaa ruokaa mukaan lennolle?

Artikkeli julkaistu
03.12.2019 klo 09:00
Freshlymade2_HelsinkiVantaa
Ottamalla omat eväät lennolle pidät nälän loitolla ja varmistat, että saat syödä juuri haluamaasi ruokaa. Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintoloista on helppo napata mukaan isompi tai pienempi ateria.

Suurin osa lentoyhtiöstä sallii omien eväiden ottamisen mukaan lentokoneeseen. Jos aika ja mielikuvitus eivät riitä turvatarkastuksen läpäisevien eväiden valmistamiseen kotona, kannattaa ennen koneeseen nousemista suunnistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman eri ravintoloihin. Niistä löytyy take away -ruokaa moneen makuun, pieneen tai isoon nälkään.

1. Aamupalaksi mustikkarahka tai vegaaninen chia-vanukas

Aikaiselle aamulennolle kiiruhtaessa ei aina ennätä nauttia kunnon aamiaista. Silloin Helsinki-Vantaan Nordic Kitchen ja Helsinki Market pelastavat nälkäisen matkustajan. Non-Schengen-alueelta löytyvä Nordic Kitchen on avoinna ympäri vuorokauden, joten myös päivän ensimmäiset matkustajat voivat ostaa koneeseen mukaan maittavan aamupalan. Aamuun sopii täydellisesti esimerkiksi vegaaninen chia-vanukas ja tuorepuristettu appelsiinimehu. Terminaali 1:ssä sijaitseva Helsinki Market avataan joka aamu kello 5.00, ja sieltä voi poimia mukaansa vaikkapa mustikkarahkaa.

Aamupalaa valitessa on hyvä huomioida kanssamatkustajat, jotka ehkä haluavat viettää aamulennon uinuen. Rapisevat pakkaukset ja rouskutettavat ruuat voivat häiritä vieressä istuvia, joten niitä kannattaa välttää.

2. Isompaan nälkään maittava salaatti tai leipä

Onko parempaa lounasruokaa kuin raikas salaatti tai maistuva leipä? Molemmat on helppo ottaa mukaan lentokoneeseen ja nauttia yläilmoissa nälän iskiessä. Nordic Kitchenistä löytyykin vaikkapa maittava katkarapusalaatti noutoruuaksi. Terminaali 2:n matkustajat voivat poimia Freshly made -kahvilan valikoimasta esimerkiksi vegaanisen avokado-hummus-leivän, joka pitää nälän loitolla.

Huomaavaisuus muita matkustajia kohtaan on suositeltavaa myös lounasta valitessa. Voimakkaan hajuisia tai kovin sotkuisia ruokia on parempi välttää, jotta lennosta tulisi kaikille matkustajille mukava kokemus.

3. Korvapuusti, voisarvi tai hedelmäsalaatti välipalaksi

Lyhyempien lentojen aikana nälkä ei välttämättä ehdi kasvaa suureksi, mutta joskus välipala tulee tarpeeseen. Jos mielesi tekee makeaa, nappaa ennen turvatarkastusta mukaasi Cafe Ulapasta leipomon oma korvapuusti. Terminaali 1:n Helsinki Market valmistaa virkistävää hedelmäsalaattia ja Terminaali 2:n Freshly Madesta saa helposti käsimatkatavaroihin mahtuvan voisarven verensokeria tasaamaan.

Pähkinöiden nauttimista lentokoneessa sen sijaan kannattaa harkita tarkkaan. Monet matkustajat ovat pähkinöille allergisia, ja vakavasti allerginen voi saada reaktion pelkästä pähkinäpussin avaamisesta. Jos päätät ottaa pähkinöitä evääksi, varmista ennen pussin avaamista, etteivät lähellä istuvat matkustajat ole niille allergisia.

Tutustu Helsinki-Vantaan ravintoloihin

Matkustus