Skip navigation

Helsinki-Vantaan ikoninen iso lentotietonäyttö poistuu käytöstä

Artikkeli julkaistu
03.03.2020 klo 08:38
A couple in front of the big screen at Helsinki Airport
Terminaali 2:n ison lentotietotaulun alta on alkanut monen matkustajan ikimuistoinen matka. Lentotietotaulun tekniikka on nyt kuitenkin tulossa 21 vuoden jälkeen tiensä päähän.

Lentoasemayhteisössä isona tauluna kutsuttu lentotietonäyttö on kuin Stockmannin kello. Vuodesta 1999 matkustajia palvelleen näytön alta on lähdetty ikimuistoisille matkoille, tavattu ystäviä ja työtovereita, on hyvästelty, naurettu ja itketty. Lentotietonäytön valot sammuvat lopullisesti torstaina 17.3.2020.

Näytöstä on nyt pimentynyt useampi rivi, ja osa lentotiedoista ei näy lähtöaulan matkustajille. Koska haluamme aina tarjota matkustajille ajantasaista tietoa lähtöportille asti, selvitimme lentotietonäytön korjaamismahdollisuuksia. Varaosia ei kuitenkaan ole enää saatavilla. Parhaillaan mietitään peitetäänkö sammutettu näyttö, ja otetaanko se jossain vaiheessa kokonaan alas.

Ajantasaiset lento- ja bag drop -tiskien tiedot ovat näkyvillä lähtöterminaalin lukuisista monitoreista. Kevään aikana monitoreja tulee lähtöaulaan lisää. Lentotiedot ovat aina ajan tasalla myös Finavian nettisivuilla, Helsinki Airport -applikaatioissa lentoyhtiöiden omien kanavien ohella.

Finavia on sosiaalisen median kanavissaan pyytänyt viime viikonloppuna jakamaan kuvia ja rakkaimpia muistojaan hetkistä isolla taululla kerättäväksi muisteluvideoon.

Vanhan ison taulun poistuminen enteilee jo uuden ajan tuloa. Helsinki-Vantaalla on käynnissä lentoaseman historian suurin rakennushanke. Nykyisen terminaalin eteen valmistuu 2022 täysin uudenlainen lentomatkustajia palveleva sisäänkäynti ja matkakeskus. Rakennustyöt ovat jo hyvässä vauhdissa.

Terminaali 2:n nykyiset lähtö- ja tuloaulat muuttuvat aikanaan täydellisen muodonmuutoksen jälkeen porttialueeksi. Lentoasemalle saadaan näin runsaasti lisää matkustajatilaa ja mahdollisuuksia kehittää palveluita entistä monipuolisemmaksi. Lue lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta täältä.

Ihmisiä & Ilmailua