Ohita navigaatio

Joensuun lentoaseman päällystystyöt alkavat kesällä 2021

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
17.12.2020 klo 08:33
Arkistointipäiväys
Joensuun lentoaseman terminaalirakennus edestä kuvattuna
Vastuullisuus
Finavia uusii Joensuun lentoaseman kiitotien ja rullaustien asfalttipäällysteet. Uudelleenpinnoituksen ansiosta lentoliikennealueen käyttöikä pitenee ja lentojen palvelutaso voidaan säilyttää.

Päällystystyön yhteydessä laajennetaan myös kiitoteiden päissä olevia turva-alueita. Korjausten kustannukset nousevat yhteensä yli miljoonaan euroon.

Joensuun lentoasema on päällystystöiden vuoksi suljettuna noin kolmen viikon ajan kesäkuun lopusta heinäkuulle. Täsmälliset päivämäärät varmistuvat vuoden alkupuolella, ja niistä tiedotetaan Joensuun lentoaseman verkkosivuilla.

-Ajoitamme hankalimmat työvaiheet keskikesälle, jolloin lentoasemalla on muita ajankohtia vähemmän lentoja. Olemme töiden suunnittelussa kuitenkin huomioineet heinäkuussa järjestettävän Ilosaarirock-tapahtuman, ja kenttä saadaan avattua uudelleen käyttöön ennen festivaaleja, sanoo Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

Nurmisen mukaan Joensuun kiito- ja rullaustien päällystystyöt oli alun perin määrä aloittaa kesällä 2020. Remonttia jouduttiin kuitenkin siirtämään vuodella eteenpäin koronapandemian aiheuttaman kiristyneen rahoitustilanteen vuoksi.

Finnair lentää Helsinkiin Kuopion kautta kaksi kertaa viikossa tiistaina ja perjantaina maaliskuun loppuun asti. Sen jälkeen valtion on tarkoitus järjestää Joensuun lentoyhteydet ostoliikenteen turvin vuoden 2021 loppuun saakka.

Joensuun ja Kuopion väliä on marraskuusta alkaen liikennöinyt myös lentoyhtiö JS Aviation.

Vuonna 2020 Joensuun lentoasemalle ei koronapandemian vuoksi ollut lentoja lainkaan huhti-lokakuussa. Matkustajia Joensuun lentoasemalla oli tammi-marraskuussa 2020 hieman yli 21 000, mikä on lähes 82 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Lue lisää miten Finavia kehittää lentoasemiaan.