Ohita navigaatio

Kaikki matkustajalennot Iso-Britanniasta keskeytetään kahdeksi viikoksi

Artikkeli julkaistu
21.12.2020 klo 08:41
Arkistointipäiväys
Lentokone odottaa illalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Matkustus
Kaikki Iso-Britanniasta Suomeen tulevat lennot keskeytetään kahdeksi viikoksi.

Kaikki matkustajalentoliikenne Iso-Britanniasta Suomeen keskeytetään kahdeksi viikoksi 21.12.2020 alkaen, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotteessaan. Traficomin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta saaman lausunnon mukaan matkustajalentoliikenteen tilapäinen keskeyttäminen on keinona tällä hetkellä oikeasuhtainen koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.

THL:n mukaan koronavirus Covid-19 -tapausten määrä on viime viikkojen aikana lisääntynyt voimakkaasti Iso-Britanniassa maassa toteutetuista rajoitustoimista huolimatta. Ilmaantuvuuden kasvu on ollut voimakkainta Iso-Britannian kaakkoisosissa muun muassa Lontoon seudulla. Uusi Covid-19-muunnos (SARS-CoV-2 VUI 202012/01) selittää noin 50 prosenttia tapausmäärien kasvusta. Suomessa ei ole havaittu uuden virusmuunnoksen aiheuttamia Covid-19-tapauksia.

Traficomin tiedotteen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos katsoo Traficomille toimittamassaan lausunnossa, että Iso-Britanniasta Suomeen tulevan matkustajalentoliikenteen keskeyttäminen välittömästi kahdeksi viikoksi on välttämätöntä ja epidemiauhkaan nähden oikeasuhtaista. Lähiviikkojen aikana saadaan todennäköisesti lisätietoa uuden virusmuunnoksen ominaisuuksista, levinneisyydestä ja mahdollisesti vaadittavista jatkotoimenpiteistä. Matkustajalentoliikenteen jatkaminen tulee arvioida näiden uusien tietojen mukaisesti.

THL:n lausunnon perusteella Traficom on päättänyt keskeyttää matkustajalentoliikenteen Iso-Britanniasta Suomeen kahdeksi viikoksi 21.12.2020 klo 12.00 - 4.1.2021 klo 11.59.

Traficom on tehnyt päätöksen ilmailulain 167 §:n nojalla ja ottaen huomioon lentoliikenneasetuksen 21 artiklan. Asetuksen mukaan lentoliikennettä on mahdollista estää tai rajoittaa ennakoimattomista ja väistämättömistä olosuhteista johtuen yllättävien ja lyhytaikaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Mikäli sinulla on varattuna lento, joka tämän vuoksi perutaan, ole yhteydessä omaan lentoyhtiöösi.

Finnairin tiedotteen lentojen keskeytymisestä löydät Finnairin sivuilta täältä.

Jos sinulla on kysymyksiä suomalaisten tilanteesta Isossa-Britanniassa, lisätietoja antaa Ulkoministeriö.

Lentojen keskeyttämisestä vastaa ja antaa lisätietoja Traficom.