Ohita navigaatio

Mitä Helsinki-Vantaa sinulle merkitsee? Lentoasemanjohtaja, bloggaaja Veera Bianca ja kolme muuta ihmistä vastaavat

Artikkeli julkaistu
26.11.2020 klo 09:42
Helsinki-Vantaa lentoasema yöllä.
Kysyimme viideltä ihmiseltä, mitä Helsinki-Vantaan lentoasema heille merkitsee. Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja, Vantaan kaupunginjohtaja, lentokapteeni, matkabloggaaja Veera Bianca ja Finavian palveluneuvoja vastaavat.

"Portti maailmalle ja maailmalta Suomeen"

”Minulle Helsinki-Vantaa on portti maailmalle ja maailmalta Suomeen. Paikka, jossa matkalle lähtö ja kotiin tulo sujuvat turvallisesti ja mukavasti. Työpaikkani, jossa saan tehdä työtä upeiden ja sitoutuneiden ihmisten kanssa kansainvälisessä ympäristössä.

Koronakriisin aikana olemme Finaviassa tehneet parhaamme, jotta matkustajat ja henkilökunta voisivat liikkua turvallisin mielin lentoasemalla.  Meillä on käytössä uusimmat innovaatiot kuten UVC-desinfiointi ja koronakoirat. Olemme saaneet näistä paljon hyvää palautetta ja Suomelle positiivista näkyvyyttä ulkomaita myöten.

Lentokentällä on käynnissä parhaillaan Finavian historian mittavin kehitysohjelma, joka valmistuttuaan vahvistaa Suomen kilpailukykyä ja tarjoaa matkustajille entistä sujuvamman matkalle lähdön ja paluun. Toimivilla lentoyhteyksillä on minulle valtavan suuri merkitys myös henkilökohtaisesti, sillä perheellämme on sukulaisia ulkomailla ja  toivomme voivamme tavata myös tulevaisuudessa säännöllisesti.”
 

Ulla Lettijeff,
Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja,
Finavia

"Vantaalla on juuret ja siivet"

”Lentokenttä on Vantaan kaupungin sykkivä sydän. Vantaan talous ja elinvoima ovat vahvasti sidoksissa lentoasemaan. Kentän toiminnan edellytysten turvaaminen on tärkeä tehtävämme kaupunkina, mistä olemme erityisen ylpeitä.

Vantaalta löytyy koko  Suomen kaupungistumisen historia, ja lentoasema on tarina sen kansainvälisistä yhteyksistä. Vantaa on liikenteellisesti Suomen paras paikka asua ja yrittää. Lentokenttäalue, Aviapolis on Suomen toiseksi suurin yritysalue, jossa on 40 prosenttia koko Vantaan työpaikoista. Se tuottaa neljä prosenttia koko Suomen bruttokansantuotteesta ja merkittävän osan Vantaan yhteisöverotulosta.

Helsinki-Vantaan lentoasema on koko Suomen talouden veturi, eikä sen saavuttamaa asemaa saa menettää. Suomen houkuttelevuutta on rakennettu vahvasti lentoliikenteen varaan. Ilman toimivia lentoyhteyksiä Suomi ei pysty nousemaan koronakriisin jälkeisestä taloustilanteesta. Kansainvälinen yhteistyö on minulle työssäni arkipäivää ja ilman toimivia lentoyhteyksiä se ei olisi mahdollista. Helsinki-Vantaa avaa eteeni koko maailman.

Muistan, kuinka lapsena meidän koko perhe ajoi pienellä autolla Seutulaan katselemaan lentokoneita, miten hienoa ja jännittävää se oli. Tämä tunne on säilynyt läpi vuosikymmenten. Ilolla katselen kaupungintalon ikkunasta, kuinka lentokone nousee lentoasemalta.

Vantaalla on juuret ja siivet."

Ritva Viljanen,
Vantaan kaupunginjohtaja

"Ilman toimivia lentoyhteyksiä urani olisi erilainen"

"Helsinki-Vantaa on inspiraation lähde ja paikka, jossa kiinnostuin ilmailusta, kun aloitin siellä kesätöissä lukion jälkeen vuonna 2002. Aina kun menen Helsinki-Vantaalle se herättää positiivisia muistoja ja fiiliksiä. Se on minulle kotikenttä, vaikka olen urani luonut ulkomailla.

Toimivat lentoyhteydet ovat minulle erittäin tärkeitä. Olen lentänyt kymmenen vuotta ammatiksi ulkomailla ja hyvät lentoyhteydet Helsinkiin ovat mahdollistaneet minulle sujuvan matkustamisen töihin ja takaisin kotiin. Ilman niitä, urani olisi erilainen."

Tapio Siivola,
Lentokapteeni,
Tapio on the move -vlogi Youtubessa

”Helsinki-Vantaa merkitsee unelmia ja vapautta"

”Helsinki-Vantaa merkitsee minulle unelmia ja vapautta. Ensimmäinen lapsuudenmuistoni on Helsinki-Vantaalta, kun ajoimme lentokentälle perheen kanssa hakemaan Israelista takaisin Suomeen muuttavaa tätiäni. Muistan nukkuneeni terminaalissa päikkärit ja ihmetelleeni tätä vierasta paikkaa.

Lensin itse ulkomaille ensimmäisen kerran vasta täysi-ikäisenä. Olen aina kokenut olevani kotona maailman lentokentillä, ja Helsinki-Vantaa oli myös työpaikkani muutaman vuoden ajan.

Hyvät lentoyhteydet ovat työni kannalta välttämättömät. Arvostan myös suoria lentoyhteyksiä, koska turhat välilaskut kuormittavat niin omaa aikataulua kuin ympäristöäkin turhaan.

Helsinki-Vantaa merkitsee suuria seikkailuja ja suuria tunteita, jälleennäkemisiä ja jäähyväisiä.”

Veera Papinoja
Matkabloggaaja, konsultti
Veera Bianca -blogi

"Upea työpaikka, saamme todistaa suuria tunteita"

”Helsinki-Vantaan lentoasema on minulle erittäin tärkeä ja rakas, sillä se on ollut työpaikkani yli 20 vuotta. On ollut hienoa seurata aitiopaikalta, miten se on laajentunut ja matkustajamäärät kasvaneet.

Tunnen suurta ylpeyttä saadessani esitellä Helsinki-Vantaan maailmanluokan palveluita ja upeita arkkitehtonisia ratkaisuja, esimerkiksi Aukiolla sekä etelä- ja länsisiivissä. On hienoa, että voimme jättää tällaisen Suomi-käyntikortin ulkomaalaisten matkustajien mieliin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on värikäs ja kansainvälinen ilmapiiri. Saamme todistaa suuria tunteita: lähtemisen jännitystä ja eron kaihoa sekä saapumisen ja jälleennäkemisen riemua. Jokainen päivä on erilainen. On palkitsevaa, kun onnistuu auttamaan asiakasta tai kollegaa. Sydämestä lähtevä halu auttaa, positiivinen asenne ja hyväksyvä suhtautuminen kaikkiin ovat mielestäni yhteisiä piirteitä lentoasemalla työskenteleville.

Nuorempana olin töissä maailmalla oppaana ja silloin saapuminen Helsinki-Vantaalle merkitsi aina saapumista kotiin. Vieläkin sydän sykähtää joka kerta, kun koneen laskeutuessa näen Helsingin, kiitotien valot ja lopulta Helsinki Airport -kyltin.”

 Leila-Marianne Koski
Palveluneuvoja,
Finavia

Ihmisiä & Ilmailua