Skip navigation

Ryanair aloitti lennot Wienistä Helsinkiin – ensimmäinen uusi lentoyhtiö Helsinki-Vantaalla koronaepidemian alkamisen jälkeen

Artikkeli julkaistu
07.08.2020 klo 09:13
Ryanairin kone kiitotiellä vesiterveydyksen alla
Ryanairin uusi reittiyhteys Wienin ja Helsingin välillä alkoi 6.8., kun ensimmäinen lento Helsinkiin saapui iltapäivällä. Ryanair on uusi lentoyhtiö Helsinki-Vantaalla ja se toivotettiin tervetulleeksi perinteisellä vesitervehdyksellä.

Ryanair lykkäsi uuden Wien-Helsinki-reitin avautumista poikkeuksellisen kevään takia. Alun perin reitti oli tarkoitus avata keväällä 2020. Nyt avautunut reitti vahvistaa yhteyksiä Suomesta Keski-Eurooppaan. Lisäksi se tarjoaa Suomesta matkustaville kattavammat yhteydet Wieniin ja mahdollistaa Itävaltaan matkustamisen tämän hetkisten rajoitusten mukaisesti.

Koronaviruspandemian vaikutukset ovat kevään 2020 aikana olleet valtavat, ja sekä lentomatkustajien että lentojen määrä romahti myös Finavian lentoasemilla. Suomen rajojen avautuessa ja koronatilanteen muuttuessa, lentoyhtiöt ovat alkaneet palauttaa reittejään, mikä mahdollistaa matkustamisen esimerkiksi Itävaltaan tämänhetkisten rajoitusten mukaisesti. Finavian reittikehityksestä vastaava Petri Vuori on tyytyväinen siihen, että lentoyhtiöt jatkavat toimintaansa myös niiden reittien osalta, joiden aloitus lykkääntyi koronatilanteen takia.

– Uusien reittien avaus on aina hyvin positiivinen askel Suomen saavutettavuuden kannalta, mutta tämänhetkisessä tilanteessa uuden reitin avaamisella on meille erittäin tärkeä merkitys. Toivomme, että koronatilanne maailmassa helpottuu ja sen myötä matkustusrajoitukset poistuvat asteittain. Teemme kaikilla lentoasemillamme jatkuvaa työtä terveysturvallisuuden varmistamiseksi, jotta lentoyhtiöt ja matkustajat voivat turvallisin mielin matkustaa Finavian lentoasemien kautta, Petri Vuori sanoo.

Nyt avattua reitti toteutetaan kolme kertaa viikossa. Ryanair osti vuoden 2019 alussa Laudamotion GmbH:n, minkä seurauksena Wien-Helsinki-reittiä operoi Lauda.

Matkustus