Skip navigation

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaalla on maailman suurin Ajisen Ramen -ketjun ravintola?

Artikkeli julkaistu
23.02.2020 klo 16:57
Ajisen_Ramen_Helsinki
Rantautuessaan Suomeen tasan vuosi sitten, Ajisen Ramen on sen jälkeen avannut ravintoloita myös Panamassa ja Uudessa-Seelannissa. Olit sitten lähdössä matkaan Helsinki-Vantaalta tai ohikulkumatkalla lentoa vaihtaessa, ravintola on maukas ja helppo valinta.

Aasiassa suosittu japanilainen ravintolaketju Ajisen Ramen avasi maailman suurimman ravintolansa Helsinki-Vantaalle tasan vuosi sitten. Ravintola sijaitsee non-Schengen alueella Aukion vieressä. Suurin osa ketjun yli 800 ravintolasta koostuvat pienistä kojuista, joista otetaan ruoat mukaan. Helsinki-Vantaalla sijaitseva 217 istumapaikkainen Ajisen Ramen ravintola on maailman suurin, ja se levittäytyy kahteen kerrokseen lentoasemalla. Euroopassa ketjun ravintoloita on yhteensä vain kaksi, joista myös toinen sijaitsee lentoasemalla, Italiassa Rooman Fiumicinolla.

Ajisen Ramenin tarina alkoi pienenä ramen-kojuna Japanin Kumamotossa vuonna 1968. Nykyisin se on maailmanlaajuinen ketju, ja Kiinan kolmanneksi suurin pikaruokaketju Ajisen Ramen käyttää yhä yli 50 vuotta myöhemmin alkuperäistä, salaista ramen-reseptiään ikonisen Tonkotsu-keiton valmistuksessa.

Vaikka ravintola erikoistuukin ramen-keittoihin, sillä on myös paljon muuta tarjottavaa.

­Aidot ramen-keitot ovat Ajisen Ramenin sydän, mutta hallussa on myös muut aasialaiset herkut, kuten riisiannokset ja välipalat, kertoo Johanna Sinerkari, SSP Finlandin Business Coordinator. Ravintolassa voit myös nauttia ainutlaatuisesta yhdistelmästä skandinaavista ja japanilaista suunnittelua sekä hienoista näkymistä kiitotielle – poissa lentoaseman hälinästä.

Kuten kaikki kaupalliset toimijat, ketjun ravintola valittiin Helsinki-Vantaalle julkisen tarjouskilpailun kautta ja sen valinta tukee lentoaseman strategiaa Aasian liikenteen solmukohtana.

“Kysyntä tämän tyyliselle ruoalle on kasvanut merkittävästi samalla kun matkustajamäärät Kiinasta, Hong Kongista, Singaporesta ja Etelä-Koreasta ovat lisääntyneet”, kertoo Sinerkari. “Tuttu ketju nauttii aasialaisten matkustajien suosiosta. Yksinkertaiset ja maukkaat annokset toimivat lisäksi erittäin hyvin matkustamisen ohessa.”

Suomen lisäksi Ajisen Ramen -ketjun ravintoloita löytyy Australiasta, Etelä-Koreasta, Filippiineiltä, Hong Kongista, Indonesiasta, Italiasta, Japanista, Kambodžasta, Kanadasta, Kiinasta, Malesiasta, Mariaaneilta, Mongoliasta, Panamasta, Singaporesta, Thaimaasta, Vietnamista, ja Yhdysvalloista.

Matkustus