Ohita navigaatio

Ulosmarssi aiheuttaa merkittäviä viiveitä Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
26.02.2020 klo 17:08
Arkistointipäiväys
A plane landing in the sunset

Maahuolintayhtiö Swissportin kuormaajien ulosmarssi, joka alkoi tänään 26.2. hieman ennen klo 15, vaikuttaa merkittävästi Helsinki-Vantaan lentoaseman toimintaan.

Lennolle lähtevien kannattaa seurata ajantasaisia lentotietoja Finavian nettisivuilta ja mahdollisuuksien mukaan varautua matkustamaan käsimatkatavaroin.

Ulosmarssi vaikuttaa erityisesti matkatavaran käsittelyyn, mahdollisesti myös lentokoneiden työntämiseen pois lähtöporteilta sekä lentokoneiden siirtelyyn asematasolla.

Tätä tiedotetta päivitetään sitä mukaa, kun ulosmarssin vaikutuksista saadaan lisätietoa.

Päivitys klo 17.35 tiedotteen otsikkoa täsmennetty

Päivitys klo 18.20 Ulosmarssin vaikutukset koskevat Swissportin operoimien lentoyhtiöiden lentoja: mm.
Finnair, Qatar Airways, Lufthansa, Turkish Airlines ja EasyJet

Päivitys 18.50. Finnair on julkaissut matkustajatiedotteen nettisivuillaan. Lentoja on myöhässä ja peruttu, ajantasaiset lentotiedot näkyvät lentoyhtiöiden sivuilla ja Finavian nettisivuilla.

Päivitys 19.30 Peruttujen lentojen vuoksi mm. tuloaulassa ja lentoyhtiöiden palvelupisteillä on ruuhkaa. Finavian henkilökuntaa on mm. porttialueilla ja tuloaulassa auttamassa ja opastamaan matkustajia.

Päivitys 27.2.2020 07:05: Matkatavaroiden käsittely on palautumassa normaaliksi. Eilisen ulosmarssin vuoksi lentoasemalla on kuitenkin edelleen suuri määrä matkalaukkuja, ja eilisen suman purkamiseen menee aikaa. Osa Finnairin lennoista lähtee aamulla hieman myöhässä.