Ohita navigaatio

Finavia valmistautuu Kaivopuiston lentonäytökseen 2021— Helsinki-Vantaalle saapuu paljon mielenkiintoisia ilma-aluksia

Artikkeli julkaistu
05.08.2021 klo 09:56
Apron
Kaivopuiston lentonäytös 2021 järjestetään 6.-7. elokuuta. Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotie- ja asematasotoiminnasta vastaava johtaja vieraili Tapio on the Move:n haastateltavana ja kertoi Finavian osallistumisesta lentonäytöksen valmisteluihin.

Useat Kaivopuiston lentonäytökseen osallistuvat lentokoneet käyttävät tukikohtanaan Helsinki-Vantaan lentoasemaa.

— Finavia vastaa vierailevien lentokoneiden paikoituksesta ja perustarpeista, kuten polttoainehuolloista ja tarvittavista näköesteistä. Olemme myös yhteensovittaneet liikennöinnin muun matkustajaliikenteen kanssa sekä toteuttaneet muita erityisjärjestelyitä vierailijoiden tarpeiden mukaisesti, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotie- ja asematasotoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa.  

Katso Jani Elasmaan haastattelu Kaivopuiston lentonäytöksen 2021 järjestämisestä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Finavian roolista alta.
 

Finavia on Kaivopuiston lentonäytöksen 2021 yhteistyökumppani.

Koska osa lentonäytökseen osallistuvista ilma-aluksista käyttää Helsinki-Vantaan lentoasemaa lentoonlähtöön ja laskeutumiseen, harjoituspäivän (torstai 5.8.) ja lentonäytöspäivän (perjantai 6.8) aikana esityskoneet voivat aiheuttaa melua epätavallisilla alueilla myös lentoaseman läheisyydessä. Lue lisää lentomelusta ja ympäristövaikutuksista Kaivari21:n sivuilta.

Matkustus