Ohita navigaatio

Finnair lentää kesällä yli 60 kohteeseen – kohteita lisätään matkustuksen avautuessa

Artikkeli julkaistu
26.04.2021 klo 11:08
Arkistointipäiväys
Finnair Airbus A350 lentokone.
Matkustus
Finnair seuraa matkustusohjeiden kehittymistä ja lisää suosikkikohteita matkustuksen avautuessa.

Finnair kertoo tiedotteessaan, että yhtiö valmistautuu lisäämään lentoja kesällä erityisesti vapaa-ajan kohteisiin, kun rokotekattavuuden kasvaminen todennäköisesti mahdollistaa matkustusrajoitusten vaiheittaisen lieventämisen eri maissa.

Kesäkuussa avautuvat Reykjavik, Vilna, Bodø Norjassa ja suomalaisten suosikit Nizza Ranskassa ja Lissabon Portugalissa. Lentoja lisätään myös Kreikan saarille, kuten Rodokselle, Haniaan ja Santorinille sekä Espanjan Mallorcalle, Malagaan ja Alicanteen. Italian kesäkohteita ovat Rooma, Milano ja Venetsia.

─ Seuraamme tarkasti matkustusohjeistusten kehittymistä, ja meillä on joustavuutta lisätä tarjontaa kohteisiin, joihin on kysyntää ja joissa matkustusta avataan, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Pohjois-Amerikassa rokotekattavuus on edennyt hyvin. Finnair aloittaa kesäkuun puolessa välissä lennot Chicagoon ja Los Angelesiin, ja New Yorkin reittiä lennetään jopa kolme kertaa viikossa. Yhdysvaltojen lentojen toteutuminen riippuu Yhdysvaltojen matkustusohjeistusten kehityksestä.

─ Heinäkuussa tarkoitus on lisätä viikkovuoroja suomalaisten suosikkikohteisiin, matkustusohjeistukset luonnollisesti huomioiden, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Finnair jatkaa edelleen myös monia muita terveysturvalliseen matkustamiseen liittyviä toimenpiteitä ja arvioi niitä säännöllisesti. Esimerkiksi suun ja nenän peittävän suojaimen käyttöä edellytetään edelleen kaikilta asiakkailta sekä henkilökunnalta niin lentoasemalla kuin lennon aikana. Finnair suosittelee, että asiakkaat saapuvat lentoasemalla hyvissä ajoin ennen lentoa, sillä esimeriksi matkustusasiakirjojen tarkastukset vievät nyt lentoasemalla tavallista enemmän aikaa.

Finnair edellyttää Suomeen tulevilta asiakkailta THL:n suosituksen mukaisesti negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta. Toukokuun 11. päivästä alkaen Finnair hyväksyy myös koronarokotetodistuksen, ja samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 12-15- vuotiailta asiakkailta. Alle 12-vuotiaiden ei ole tarvinnut esittää terveystodistusta.