Ohita navigaatio

Finnair lentää lähes 100 kohteeseen ensi kesänä – avaa kolme uutta kaukoreittiä

Artikkeli julkaistu
09.11.2021 klo 15:57
Finnairin koneet länsisiiven luona Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Finnair lentää kesällä 2022 lähes 100 kohteeeseen. Uusina kaukokohteina jenkkien Dallas, Tokion Haneda ja Etelä-Korean Busan.

Finnair lentää maaliskuun lopussa alkavalla kesäkaudella lähes 100 kohteeseen. Verkostossa on paljon tarjontaa Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Joukossa on kolme uutta kaukoreittiä: Dallas Yhdysvalloissa, Busan Etelä-Koreassa ja Tokion Hanedan kenttä Japanissa. Yhteensä Finnairin kesäkauden verkostossa on yli 70 Euroopan kohdetta, yli 10 Aasian kohdetta ja 4 Yhdysvaltojen kohdetta.

- Maailma jatkaa avautumista hyvää vauhtia. Palautamme verkostoomme useita tuttuja kohteita, ja avaamme myös aivan uusia reittejä, kuten Busanin ja Dallasin reitit. Jatkamme Euroopan ja Aasian yhdistämistä nopean ja lyhyen pohjoisen reitin kautta, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér yhtiön tiedotteessa.

Japani oli ennen pandemiaa Finnairin suurin markkina Suomen jälkeen ja sen Finnairin mukaan sen odotetaan alkavan purkaa matkustusrajoituksia ensi vuoden puolella. Jos matkustusrajoitustilanne kehittyy odotetusti, Finnair lentää 27.3.2022 alkavalla kesäkaudella Tokioon, Osakaan, Nagoyaan, Fukuokaan ja Sapporoon ja avaa myös uuden reitin sijainniltaan keskeiselle Tokion Hanedan lentokentälle. Finnair lentää Tokioon sekä Naritan että Hanedan kentille päivittäin.

Nagoyaan ja Osakaan Finnair lentää myös päivittäin, ja Osakan lentoja lisätään kahteen päivittäiseen vuoreen kesäkuussa. Japanin eteläisen Kyushun saaren Fukuokaan Finnair lentää kolmesti viikossa ja Pohjois-Japanin Sapporoon kaksi kertaa viikossa. Sapporo on ensimmäistä kertaa Finnairilla kesäkauden ohjelmistossa.

Finnair tarjoaa yhteydet muihin tärkeisiin Aasian kohteisiinsa lentämällä Shanghaihin ja päivittäin Hongkongiin, Souliin, Singaporeen ja Bangkokiin. Delhiin lennetään kesäkuusta alkaen päivittäin. Finnairin uusi reitti Etelä-Korean Busaniin aukeaa maaliskuussa kolmella viikkovuorolla.

Pohjois-Amerikassa Finnair lentää Chicagoon, Los Angelesiin ja New Yorkiin, sekä avaa uutena kohteena Dallasin. Dallasin lennot alkavat jo 7. helmikuuta 2022 alkaen ja Finnair lentää sinne neljästi viikossa. Keskilännen Dallas on Finnairin oneworld-kumppanin American Airlinesin tärkein keskus, josta on erinomaiset yhteydet ympäri Yhdysvaltoja.

Euroopassa Finnair tarjoaa hyvät yhteydet keskeisiin kaupunkikohteisiin sekä moniin lomakohteisiin, kuten Kreikan Haniaan ja Rodokselle, joihin on molempiin tarjolla 15 viikkovuoroa. Italia on suomalaisten kestosuosikki kesälomakohteena, ja Finnair lentää Rooman ja Milanon lisäksi Bolognaan, Veronaan ja Venetsiaan. Uusia kohteita ovat Kyproksen Larnaka ja Kroatian Zagreb, ja vanhoista suosikeista Tanskan Billund palaa verkostoon.

Finnair lentää kaksi kertaa päivässä Amsterdamiin, Düsseldorfiin, Hampuriin, Wieniin, Zürichiin, Gdanskiin ja Milanoon ja lisää päivittäisiä lentoyhteyksiä Pariisiin, Lontooseen, Berliiniin, Varsovaan, Brysseliin, Pietariin sekä Skandinavian ja Baltian kaupunkeihin.

Helsinki-Vantaan lentoasema laajenee, kun Finavia avaa uuden terminaali 2:n sisäänkäynnin, tuloaulan ja matkakeskuksen uusine pysäköinti- ja joukkoliikennejärjestelyineen 1. joulukuuta 2021. Uusi turvatarkastus- ja lähtöselvitysalue avataan kesällä 2022. Lentoaseman laajennus tukee entisestään asiakaskokemusta tarjoten sujuvan ja luotettavan vaihtomatkustuksen Helsingissä.

Matkustus