Ohita navigaatio

Hankalat sääolosuhteet aiheuttavat lentojen myöhästymisiä viikonloppuna

Artikkeli julkaistu
10.12.2021 klo 11:26
Arkistointipäiväys
Helsinki-Vantaan lentoaseman rullaustie
Matkustus
Etelä-Suomeen on luvattu perjantaiksi ja lauantaiksi 10.–11. joulukuuta jäätävää sadetta, ja sunnuntaina 12. joulukuuta esiintyy sumua. Poikkeuksellisen hankala sää aiheuttaa lentojen myöhästymisiä. Osa lentoyhtiöistä on myös perunut lentojaan.

Pyydämme lentomatkustajia varautumaan mahdollisiin viiveisiin ja seuraamaan oman lentoyhtiön tiedotusta. Finnair on tiedottanut tilanteesta verkkosivuillaan englanniksi.

Lentoyhtiöt ja maahuolintayhtiöt ovat valmistautuneet tilanteeseen ja tekevät parhaansa, jotta matkatavaroiden käsittely ja lentokoneiden jäänesto ja sulattaminen saataisiin sujumaan mahdollisimman joutuisasti.

Finavia tekee yhteistyötä kaikkien lentoasemalla toimivien lentoyhtiöiden ja muiden yritysten kanssa sujuvan matkustamisen varmistamiseksi sekä huolehtii kiitoteiden kunnosta parhaansa mukaan.

Ennusteiden mukaan luvassa olisi myös vaikeat tuuliolosuhteet. Fintrafficin lennonjohto rajoittaa laskeutuvien lentojen määriä, mikä hidastaa lentoliikennettä entisestään ja vaikuttaa myös lähtevien lentojen aikatauluihin. Sunnuntaina 12. joulukuuta esiintyy sumua, mikä voi viivästyttää lentoliikennettä.

Helsinki-Vantaan lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot saa verkkosivultamme.

Tiedotetta päivitetty 12.12.2021. Sunnuntaina sumu voi viivästyttää lentoliikennettä