Ohita navigaatio

Lentoyhtiö Air Baltic sijoittaa yhden koneistaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
14.12.2021 klo 12:13
airBalticin lentokone tampere-pirkkalan lentoasemalla
Matkustus
Latvialainen lentoyhtiö Air Baltic kertoi 14.12. Tampere-Pirkkalan lentoasemalla pitämässään tiedotustilaisuudessa perustavansa uuden kotipesän Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Lentoyhtiö Air Baltic sijoittaa Tampereelle yhden koneen ja lisää suoria lentoja kuuteen eri kohteeseen Euroopassa.

​Tampere-Pirkkalan lentoaseman määrittäminen base-lentoasemaksi tarkoittaa, että lentoyhtiö on allokoinut sille lentokoneen sekä miehistöä. Kotipesä toimii lähtökenttänä kaikille lennoille, jotka kyseisellä lentokoneella lennetään.

−Olemme iloisia, että Air Baltic vahvistaa sitoutumistaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Me Finavialla olemme tehneet yhteistyötä lentoyhtiön kanssa jo vuosia, ja tämä uusi avaus nostaa yhteistyömme uudelle tasolle. Tampere-Pirkkalan lentoasema on Finavialle hyvin tärkeä lentoasema, ja olemmekin sijoittaneet sen kehitykseen viime vuosina lähes 20 miljoonaa euroa. Uusi rooli Air Balticin kotikenttänä tuo lentoyhtiön yhteydet Eurooppaan lähelle tamperelaisia yrityksiä sekä matkailijoita, joiden toivomme ottavan uudet reitit omikseen, kertoo Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

Tällä hetkellä Air Baltic operoi lentoja Riikasta Tampereelle. Toukokuusta 2022 alkaen Air Baltic lentää Tampereelta suorilla lennoilla Norjan Osloon, Tanskan Kööpenhaminaan, Saksan Frankfurtiin ja Müncheniin, Espanjan Malagaan ja Kreikan Rodokselle.

−Olemme lentäneet suoria lentoja Riikasta Tampereelle jo lähes viiden vuoden ajan. Päätöksemme sijoittaa yksi koneistamme Tampereelle on merkki vahvasta sitoutumisestamme tähän kaupunkiin. Ratkaisu tarjoaa yhä sujuvampia ja edullisempia matkustusvaihtoehtoja monille suomalaisille matkustajille, kertoo Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

−Toivotamme Air Balticin tervetulleeksi uudelle kotilentoasemalleen Tampereelle! Tampereen alue on kasvava ja kansainvälinen metropolialue, ja uudet suorat lentoyhteydet ovat elintärkeitä alueen yrityksille, turismille, kansainvälisille osaajille, innovaatioille sekä alueen jatkuvalle kasvulle. Uudet reitit vahvistavat yhteyksiämme muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin. Tampereella on paljon tarjottavaa sekä yrityksille että vapaa-ajanmatkustajille, ja olemme iloisia, että alue on nyt paremmin saavutettavissa matkustajille eri puolilta maailmaa, iloitsee Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.